Phil Spencer, baas van Xbox, is onlangs geweest geïnterviewd door Wired over de release van de gloednieuwe Xbox One X. Sprekend over de console, concentreerde hij zich op het herroepen van een van de waarden die sinds de Xbox 360 de Microsoft-consoles heeft geleid: het belang van compatibiliteit met eerdere versies. Als we bepaalde gegevens analyseren, kunnen we het alleen maar eens zijn: ongeveer de helft van de Xbox-spellen en meer dan 400 360-titels kunnen rechtstreeks op de One worden afgespeeld.
Van spontaan denken Spencer heeft hem zoveel gegeven. Laten we beginnen met de meest saillante frases.

"Games zijn een kunstvorm die verloren kan gaan met de vooruitgang van hardware. Als speler zou het interessant zijn om te begrijpen hoe onze kunstvorm is gevorderd. " 

"De nieuwe hardware hoeft het softwarewerk dat we hebben gemaakt niet ongeldig te maken. In vorige generaties is er sprake geweest van manipulatie om achterwaartse compatibiliteit te stoppen om iemand te dwingen de nieuwe te kopen. De inhoud zou het ding moeten zijn dat onze industrie drijft. Ik wil de inhoud zo lang mogelijk centraal stellen. " 

Het vergelijken van videogames met een kunstvorm kan triviaal zijn (hoewel diep terecht). Spencer is hier echter niet toe beperkt en levert een belangrijke bijdrage aan de vraag: als een kunstvorm, moeten videogames worden bestudeerd. 
Het tweede deel, in aanvulling op het houden van duidelijke pijlen, maakt volledig de gebruikelijke opvatting van de spelwereld teniet, zodat het in het centrum van het hele videospel staat. De inhoud, zoals hij het noemt.
Standaard maken van het concept dat gamen voor altijd kan blijven bestaan ​​is misschien wel een van de grootste stappen die de spelwereld kan bereiken. Wie leeft, zal het zien.