Phil Spencer, baas van Xbox, is onlangs geweest geïnterviewd door Wired over de release van de nieuwste Xbox One X. Over de console gesproken, hij werd herinnerd aan een van de waarden die sinds de Xbox 360 de Microsoft-consoles leidde: het belang van compatibiliteit met eerdere versies. Als we bepaalde gegevens gaan analyseren, kan men het alleen maar eens zijn: ongeveer de helft van de Xbox-games en 400-titels boven de 360 zijn direct op de One afspeelbaar.
Van spontaan denken Spencer heeft hem zoveel gegeven. Laten we beginnen met de meest saillante frases.

"Games zijn een vorm van kunst die verloren kan gaan met de vooruitgang van hardware. Als speler zou het interessant zijn om te begrijpen hoe onze kunstvorm is gevorderd. "

"Nieuwe hardware hoeft het softwarewerk dat we hebben gemaakt niet ongeldig te maken. In vorige generaties is er sprake geweest van manipulatie om de compatibiliteit te stoppen om zo iemand te dwingen de nieuwe te kopen. Inhoud zou onze industrie moeten aansturen. Ik wil de inhoud zo lang mogelijk centraal stellen. "

Het vergelijken van videogames met een kunstvorm kan triviaal zijn geweest (hoewel ten diepste juist). Spencer is hier echter niet toe beperkt en levert een belangrijke bijdrage aan de vraag: als een kunstvorm, moeten videogames worden bestudeerd.
Het tweede deel, in aanvulling op het houden van duidelijke pijlen, maakt volledig de gebruikelijke opvatting van de spelwereld teniet, zodat het in het centrum van het hele videospel staat. De inhoud, zoals hij het noemt.
Standaard maken van het concept dat gamen voor altijd kan blijven bestaan ​​is misschien wel een van de grootste stappen die de spelwereld kan bereiken. Wie leeft, zal het zien.