Je hebt genoten van de virtual reality met je mooie en technologische PlayStation VR? Sony heeft goed nagedacht dat wat je thuis hebt, nu achterhaald is en dat je vervolgens via de Aziatische divisie van het bedrijf, een nieuw model bekend onder het acroniem CUH-ZVR2 en beschikbaar in Japan vanaf de volgende 14 oktober.

De nieuwe PlayStation VR, in ieder geval in de landen van de Rising Sun, zal alleen beschikbaar zijn in het pakket "PlayStation VR met PlayStation Camera-bundel"Die wordt verkocht tegen de prijs van 44.980 yen; onder de nieuwigheden vinden we er een stereo headset voor hoofdtelefoon in de rug, een opnieuw ontworpen kabel die de externe processor met de kijker verbindt om minder ruimte in te nemen en daardoor compacter te zijn en de native ondersteuning voor HDR-signaal dankzij de grotere kracht.

De prijs is hetzelfde als de huidige PlayStation VR, zelfs als een cut mogelijk is voor het eerste model om de keuze voor de nieuwe niet voor de hand te doen; op dit moment geen nieuws voor het Westen, zo niet de zekerheid van zijn aankomst in Europa en Amerika.