Leden van het preview-programma van Xbox One ze zullen het al weten, maar binnenkort, voor iedereen, je kunt games kopen op Xbox Live en ze als cadeau naar vrienden sturen.

Het nieuws komt rechtstreeks van de subreddit gewijd aan de console, waar de gebruiker liamcurtis1718 het nieuws brak door een afbeelding van Titanfall 2 Ultimate Edition te posten met de optie "Kopen als een geschenk".

Het is niet bekend om welke reden, maar dit systeem van geschenken is vrijwel afwezig op alle consoles behalve de inmiddels ter ziele gegane Wii. Tot op heden was het op PSN en Xbox Live nooit aanwezig geweest, in tegenstelling tot Steam, waar het cadeausysteem altijd een integraal onderdeel van de winkel is geweest, zelfs als de omstandigheden in de loop van de tijd zijn veranderd. De mogelijkheid om geschenken te verzenden via e-mail en inventaris is bijvoorbeeld geëlimineerd en het is bovendien niet langer mogelijk om geschenken te maken tussen gebruikers uit verschillende landen als de prijs van het spel met meer dan 10% verschilt van het ene gebied naar het andere en Ten slotte, als de game niet te koop is in een van de twee gebieden, is de bewerking niet mogelijk.

De vice-president van Xbox, Mike Ybarra, had deze functie vaag op Twitter aangekondigd afgelopen juli maar had geen indicatie meer. We hopen dat dit de weg vrijmaakt voor Sony en Nintendo.