Laten we het nu meteen opruimen Fortnite is het enige consolespel dat een modus biedt Battle Royale, dus het is geen wonder dat hij zoveel spelers heeft gehad.

Deze modaliteit, die zeer recent is toegevoegd, is gratis en vereist geen aankoop van de vroege toegangsversie van de titel, die momenteel beschikbaar is op PC, Playstation 4 e Xbox One. Deze modus heeft al meer dan 1 miljoen gebruikers aangetrokken, zoals onthuld door Epic Games via een tweet. Het softwarehuis heeft ook bevestigd dat de aanpassing van het personage ook komt, op een volledig vergelijkbare manier als de Battlegrounds van PlayerUnknown.

Deze methode heeft de PUBG-ontwikkelaars zelfs ertoe gebracht om "toekomstige acties" te bedreigen, bijna alsof ze het auteurschap van een genre willen claimen dat in elk geval helemaal niet met deze titel is geboren, maar dankzij het "slechts" succesvol is geweest voor het grote publiek .