De afgelopen jaren zijn de escape rooms en het Japanse bedrijf steeds meer in zwang geraakt stukje hij heeft een echte creatie- en realisatieactiviteit in de echte wereld gedaan, maar voor zijn nieuwste creatie wilde hij dingen doen waar veel vraag naar was voor de samenwerking van een opmerkelijke game-ontwikkelaar op basis van de escape rooms: de directeur van Zero Time Dilemma, Kotaro Uchikoshi.

Uchikoshi heeft deze activiteit al bijna twintig jaar opgedragen en staat bekend om het schrijven en regisseren van de serie Zero Escape (999: Negen uren, negen mensen, negen deuren, Nul Ontsnappen: De laatste beloning van deugd, e Zero Time Dilemma), waar personages die vastzitten in kamers puzzels moeten oplossen om te ontsnappen en ... niet om te sterven. Kotaro zal dan de scripts schrijven voor de nieuwste escape room die door Scrap wordt gemaakt, die actief is in Japan en binnenkort in de Verenigde Staten (in het bijzonder volgende maand in San Francisco) onder de naam "De Room of Doom van de Pop Star'.

Zero Time Dilemma

Er zullen echter verschillen zijn met eerder werk dat is gedaan door de Japanse samenleving: deze escape room zal in feite een "real-time spel"Welke biedt spelers tien pogingen (of loop) om het mysterie op te lossen wie hen gevangen houdt:

In mijn [verbeelding] zullen ze allemaal werken als ze verder gaan in de "kerker van de tijd". In eerste instantie kun je alleen het eerste niveau bereiken, maar door het in lussen te herhalen, kom je dichter bij de diepte van de kerker. Deze game biedt een andere stijl van intellectuele stimulatie van het tot dusverre ontworpen typische spel van escape rooms. Ik heb altijd gewild dat dit spel naar de Verenigde Staten zou worden gebracht, dus het is geweldig om te zien dat het eindelijk doorgaat! Er waren zorgen over culturele verschillen tussen Japan en de Verenigde Staten, maar ik had er alle vertrouwen in dat de ervaring van dit spel universeel is. Plezier wordt in elke taal vertaald!

Het zou echter niet zo interessant zijn om alleen een escape roomscenario te maken; Ik wil een soort verhaal toevoegen dat aandringt om door te gaan in het mysterie.

Met deze woorden Korato Uchikoshi het spreekt over zijn nieuwe creatie die waarschijnlijk heel anders zal zijn dan de escape rooms die we gewend zijn!