Hoewel de reeks van videogames YS niet de vlag hebben van andere titels in zijn soort (tenminste in de westerse markt), in de loop der jaren is het in staat geweest om een ​​follow-up genoeg van enthousiastelingen te creëren, bewezen door de komst van deze YS VIII (wat in Romeinse cijfers 8 vertelt, maar vijftiende titel van de franchise, dankzij de verschillende spin-offs), maar ook door de kwaliteit die meestal boven het gemiddelde van al zijn producten ligt (de laatste game van de saga die ik speelde was YS Seven voor PSP in het verre 2009, wat ik me met veel plezier herinner).

Het is een goede 30-jaren sinds de release van de eerste titel van de serie en we zullen opnieuw de kans krijgen om de avonturen van de serie te volgen Adol Christin, de protagonist van de serie ooit.

Weinig nieuwsgierigheid, YS VIII tijdelijk aankomt voor hoofdstukken die al eerder zijn uitgegeven, YS VI e YS Seven (gebaseerd op het feit dat in deze twee afleveringen de leeftijd van Adol 23 jaren is, terwijl in Lacrimosa van Dana is van 21 jaar).

YS VIII-tekst
Ik weet dat je het niet erg vindt om afgeleid te worden, maar alle tekst en audio zijn in het Engels

Bij de eerste start van YS VIII je moet meteen een moeilijke realiteit accepteren: het spel is niet gelokaliseerd.

Persoonlijk vind ik dit geen groot probleem (en vaak speel ik vaak liever in het Engels omdat ik het te vaak heb gevonden dat ik mezelf in zeer controversiële vertalingen vind). Vanuit het menu kun je dan gewoon instellen Engelse taal o Frans voor teksten, terwijl we voor audio de dubbele optie hebben inglese o giapponese.

We hebben een vrij slank menu verkend, we kunnen ons avontuur beginnen en we krijgen de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende moeilijkheidsgraden tussen 5, variërend van eenvoudig tot hel. Tijdens het spel kun je de moeilijkheidsgraad op elk moment veranderen (verhogen of verlagen), behalve het maximale niveau (Hel), dat alleen aan het begin kan worden geselecteerd.

YS VIII Lombardije
Ik moet een scheepsbouwkundige vragen of het mogelijk is om zo'n grote kamer op een schip te hebben

Vanaf het begin, met de proloog in de vorm van een "citaat" van de fantoomteksten behorend tot de wereld waarin YS VIII staat, begrijpen we dat het "leidmotief" van deze titel de eeuwige strijd tussen het lot en de vrijheid zal zijn om te kiezen wat doe ons leven.

Het verhaal van YS VIII deel op Lombardy, een cruiseschip (inderdaad een cruise supernave, zoals je kunt zien aan de grootte van de salon in de screenshot) waarin Adol hij begon als "tijdelijke zeiler"Met de bedoeling nieuwe avonturen te zoeken. Duidelijk stelen een beetje van de Pirates of the Caribbeaneen beetje van Een stukje, de kapitein van het schip spreekt Adol tijdens een van hun gesprekken op een eiland in het gebied waar het onmogelijk is om te naderen zonder het risico van sloop (naar mijn mening hebben ze geen Log Pose om te navigeren en Nami aan het roer!).

Uiteraard de Capitano is een ongelukkige vogel en het schip bevindt zich te dicht bij het eiland, wordt aangevallen door een schepsel uit Kraken en zakt ondanks de interventie van Adol.

Ik moet zeggen dat de eerste minuten spelen YS VIII Ik verveelde me en niet een beetje, maar vanaf het wrak (en dat gebeurt gelukkig na zeer korte tijd) verandert het spel volledig.

We bevinden ons alleen op het klassieke strand van een verlaten eiland, met toevallig alleen een oud roestig zwaard aan onze zijde.

omdat Adol is een avonturier, raakt niet de moed kwijt en begint het gebied te verkennen om te zien of er andere overlevenden zijn of dat iemand op het eiland woont om een ​​manier te vinden om te vertrekken.

YS VIII Laxia
Het is altijd leuk om een ​​donut te ontmoeten die aan het baden is!

Dankzij de fanservice is onze eerste ontmoeting met Laxia, een wal van een hoogbouwfamilie, die net als wij in Lombardije was. Confortabel door te ontdekken dat ze niet alleen zijn (na het eerste moment van schaamte), gaan de twee jongens op zoek naar de ander 'gasten"Van het schip.

Door de manier te verslaan waarop andere personages worden gevonden tijdens de verkenning (OPS, SPOILER!) Game met de aanwezigheid van Captain Barbaros begint een heel interessante richting te nemen.

In feite, onder auspiciën en Kapitein Charisma, de schipbreukelingen zal worden georganiseerd in een dorp waar elke persoon zal worden gevonden zal een zeer specifieke rol daarin innemen (dus we zullen de arts die drankjes en geneesmiddelen voor te bereiden, naaister die accessoires maken en ga zo maar door).

Een van de belangrijkste rollen zal het hebben Dogi (een avontuurlijke metgezel die al bekend is aan boord van Lombardije) die, naast het regelen van de bouw van "winkels" voor verschillende beroepen, een magazijn zal ontsluiten waar we materiaal kunnen ruilen dat we tijdens de bouw vonden. slijpen van monsters met de hoogste rangorde (te gebruiken voor de crafting).

Nou ja, ik zei slijpen, maar je moet een paar puntjes zetten.

Slijpen is alleen nodig als je harder speelt (From Hard verder), dus voor degenen die willen het verhaal zonder grote problemen is het raadzaam om easy of normal selecteren genieten, zelfs op de laagste niveaus van moeilijkheid lijkt te spelen meer als een Musou dat een actie RPG.

YS VIII Boss
Even voelde ik dat ik in Monster Hunter was ...

Op het niveau van gameplay staan ​​we voor een product dat niet erg innovatief is, maar niet voor dat niet-functionele en plezierige.

Met de weergave van de derde persoon kunnen we een van de drie personages van de partij besturen, met de mogelijkheid om met vierkante druk te schakelen (een strategische keuze afhankelijk van het monster waarmee we worden geconfronteerd, gezien de verschillende soorten aanvallen die beschikbaar zijn voor de verschillende personages) , terwijl de AI de acties van de andere twee zal behandelen.

Met de Driehoek kun je je vijanden op zo'n manier vergrendelen dat ze onder de aandacht worden gehouden. Aan het begin van de review had ik het over saai product, omdat het spel nog niet is ontgrendeld en zich beperkt tot een knal van de X-continue knop, onderbroken door L1 om de gevaarlijkste aanvallen van de monsters van de tegenstander te voorkomen.

Al deze gesprekken veranderen (evenals het verhaal, dat een interessantere wending begint te maken) zodra ze de personages in het feest beginnen te vergroten en nieuwe vaardigheden ontgrendelen, waardoor het vechten spannender en interactiever wordt.

De vaardigheden consumeren SP (Vaardigheidspunten) die herladen door vijanden te raken en op bepaalde niveaus worden ontgrendeld. Hoe meer je gebruikt en hoe meer vaardigheidsniveaus toenemen, waardoor je van tijd tot tijd effectiever wordt.

Voortgezet gebruik van vaardigheden zal een nieuwe balk laden waarmee we een "laatste aanval"(L1 + R1-druk) die de monsters om ons heen zal treffen zonder dat ze kunnen reageren (eigenlijk de tijd stoppen).

Merk op dat elk personage een soort aanval zal hebben waaraan het gerelateerd is (snijden, doorboren o breken) Dat zal toelaten bonussen om schade toebrengen aan de vijanden tegen deze aanvallen ze effectief zijn (bijvoorbeeld bij het doorboren aanvallen zul je bonus tegen vliegende monsters, evenals gooi ze op de vloer).

Volledig onwetend bij lagere moeilijkheidsgraden, maar fundamenteel hogere (van hard naar), worden de twee verdedigende vaardigheden genoemd Flash Move e Flash Guard. De eerste kunt u een kleine hoeveelheid van de tijd toen alles in slow motion zal bewegen behalve wij na het uitvoeren van een uitwijkmanoeuvre op het laatste moment een tegenstander aanval, terwijl de tweede zal leiden tot de mogelijkheid van 100% critical hit op onze aanvallen na een lock-out, lopen altijd op het laatste moment.

Opgemerkt moet worden dat in deze gelokaliseerde versie (zoals te zien in Japan YS VIII kwam al een jaar geleden uit met de schoonheid van over 1) werden ook de "Invasie"Ie plotselinge quest, waar Adol en de andere schipbreukelingen zal moeten naar het basiskamp van de aanval van de monsters om hen te verdedigen (met grafieken en scores die het mogelijk maken om verschillende soorten beloningssysteem dat me veel van het garnizoen invasies herinnert verkrijgen World of Warcraft ingevoegd met de uitbreiding van Warlords of Draenor, maar dit hoofdstuk van YS heeft veel te maken met MMORPG).

YS VIII Landschap
Als u deze geweldige plaatsen verkent, blijft u lang bezig

Grafisch het spel (geprobeerd PS4 Pro, maar ook beschikbaar PS Wit e Windows) werkt probleemloos 60 FPS en zonder ooit vertragingen te presenteren (zelfs als het gaat om vaardigheden of er zijn veel onscreen-monsters), ook al moeten we zeggen dat we niet echt geconfronteerd worden met een titel die streeft naar de titel van "state of video gaming" (voor goed zijn).

Wat betreft het geluid vond ik het misschien te vol geluiden niet geschikt om het spel (sommige deadlifts de invoering van de gevechten lijken rechtstreeks uit Final Fantasy VII genomen, maar waar we hadden heel andere setting en vervolgens met behulp van een aantal soorten instrumenten was het geval), maar je moet toegeven dat de Theme Song "Lacrimosa van Dana"Is echt mooi en blijft in het hoofd van de speler gedrukt (evenals veel van de andere" langzame "nummers, perfect geschikt voor dit YS VIII).

Aan de andere kant geeft de game ons zoveel te doen, met de allereerste verkenning van Seiren's Isle, De ontdekking van plaatsen om te gaan en zoeken naar alle schipbreukelingen (sleutel naar nieuwe locaties te openen), om niet alle sidequest die zich zullen voordoen tijdens het avontuur te vermelden (we verwachten dat minstens veertig uur gameplay!).

YS VIII: Lacrimosa van Dana is een must-buy voor de seriefanaten (die zeker naar locatie verlangden). Voor de neofieten van de saga zijn ze echter gegarandeerd vele uren van hectische gameplay dankzij het snelle en directe vechtsysteem, maar geven ze in principe niets nieuws aan het genre, maar toch een kwalitatief goed product.