Zoals alle mishandeling die gerespecteerd wordt, begint de tweede ronde het verhaal wat betrokken was Strijd van Goden, de game die heeft gesproken over zichzelf voor de onderwerpen die worden behandeld en die niet worden geaccepteerd in Maleisië, waardoor het platform (indirect) ontoegankelijk werd Stoom voor alle spelers die in Maleisië wonen.

Na een interventie door Doug Lombardi, Valve's marketing manager, de situatie is gedeeltelijk opgelost, en dus kunnen we het definiëren: het verbod op toegang tot Steam, nationaal, is verwijderd, maar sommige lokale providers zijn het spel blijven bestrijden waardoor hun klanten toegang tot de Steam Store nog steeds een hersenschim hebben, zoals Lombardi verklaart:

“Het verbod op stoom op Maleisië is opgeheven; Verschillende internetproviders in Maleisië blokkeren echter nog steeds de toegang tot de Steam-winkel en Fight of Gods blijft onbeschikbaar. "

Momenteel dus voor sommige Maleisische spelers je hebt toegang tot je bibliotheek en speel titels die al zijn gedownload, maar het is onmogelijk om toegang te krijgen tot de winkel om andere titels te kunnen kopen, inclusief, natuurlijk, Fight of Gods, dat op het moment bestemd lijkt om Steam te verlaten:

Ik heb contact opgenomen met de ontwikkelaar om het spel te verwijderen en ik probeer contact op te nemen met functionarissen in Maleisië om het blok op het Steam-platform te verwijderen.

Dit zijn de woorden van Lombardi; een surreële situatie die ontwikkelaars, althans op dit moment, waarschijnlijk zullen moeten verwijderen Strijd van Goden door Steam.