Het is meer dan een jaar geleden dat je bent geland op de iOS App Store en Android Play Store Pokémon GO, de eerste ooit gegroeide game gewijd aan wezens Game Freak en dat het in de eerste maanden van zijn vrijlating een fenomeen in de echte wereld is geworden. Tegenwoordig is de situatie echter heel anders: het aantal voortdurend actieve gebruikers is drastisch gedaald en een deel van deze daling is zeker te wijten aan één trage ontwikkeling door Niantic, die in twaalf maanden slechts is geslaagd in het optimaliseren van de app en het toevoegen van enkele nieuwe functies, zoals recente raids.

Pokemon gaan

De meest verwachte functies zijn altijd de mogelijkheid geweest vechten en wisselen van Pokémon met de andere coaches, zodat het spel meer lijkt op consoles, en officieel is uiteindelijk dezelfde CEO van The Pokémon Company, Tsunekazu Ishikara, naar een interview Bloomberg:

In werkelijkheid hebben we alleen het 10% geïntroduceerd van wat de Pokémon Company en Niantic proberen te doen. Om verder te gaan zullen we fundamentele ervaringen zoals Pokémon-uitwisseling, peer-to-peer-gevechten en andere mogelijkheden moeten opnemen.

Het is niet nieuw en het is niet de eerste keer dat we het horen, maar nooit officieel genoemd deze twee zeer leuke functies voor Pokémon GO; dat de beurt eindelijk komt? Maar vooral, zijn deze toevoegingen genoeg om interesse in het Niantic-spel opnieuw te wekken?

Reacties

antwoorden