Mike Ybarra, vice-president van Xbox Platform Corporate, tijdens PAX West benadrukte dat het proces van eenwording tussen PC e Xbox One gaat door zoals gepland en om het proces geleidelijk maar continu te laten verlopen, biedt hetzelfde bedrijf ondersteuning aan ontwikkelaars om hen te helpen bij het implementeren van de muis en het toetsenbord als alternatieve besturingselementen voor consolegames. Sinds enige tijd is het voor gamers mogelijk om een ​​Xbox-pad aan te sluiten en te gebruiken met een pc, nu lijkt het doel te zijn om het tegenovergestelde te kunnen doen.

Het is duidelijk dat dit niet zo eenvoudig is als het lijkt, en Ybarra zelf heeft een paar vragen beantwoord:

Toetsenbord- en muisondersteuning zullen zeker van pas komen, maar we moeten daar heel intelligent in zijn. We zullen de ontwikkelaars veel keuze laten en we zullen hen gewoon vertellen: "Kijk, je moet bijvoorbeeld denken aan een multiplayer-game; als je een competitief spel hebt, willen mensen waarschijnlijk kiezen om met een andere speler te spelen met behulp van een muis en toetsenbord, of met behulp van de pad, zonder onderscheid van platform, of het nu een pc of een Xbox One is.

Je zult snel onze eerste spellen zien die toetsenbord en muis ondersteunen. Ik kan niet aankondigen wanneer, maar binnenkort. Dan zal alles gebaseerd zijn op de interesse van de ontwikkelaars, zij zullen beslissen of ze het willen implementeren of niet.

Een langzaam en geleidelijk proces, maar het kan echt de twee platforms maken, Xbox One e PC, een uniek ecosysteem voor games, zonder onderscheid tussen games en controllers.