Mike Ybarra, vice-president van Xbox Platform Corporate, tijdens PAX West benadrukte dat het proces van eenwording tussen PC e Xbox One wordt voortgezet zoals gepland en de geleidelijke maar continu proces te maken, het zelfde bedrijf biedt ondersteuning voor ontwikkelaars om de uitvoering van de muis en het toetsenbord als alternatieve besturing van de console games bij te staan. Lange tijd is het voor spelers mogelijk geweest om een ​​Xbox-pad aan te sluiten en te gebruiken met een pc, nu lijkt het erop dat het omgekeerde het geval is.

Het is duidelijk dat dit niet zo eenvoudig is als het lijkt, en Ybarra zelf heeft een paar vragen beantwoord:

Toetsenbord- en muisondersteuning zullen zeker van pas komen, maar we moeten hier heel slim in zijn. We zullen veel keuze overlaten aan ontwikkelaars en ze gewoon vertellen "kijk, je moet bijvoorbeeld denken aan een multiplayer-game; als je een competitieve game hebt, zullen mensen waarschijnlijk willen kiezen of ze een andere speler willen parlayen met een muis of toetsenbord, of met behulp van de pad, zonder onderscheid van platform, of het nu een pc of een Xbox One is.

Je zult snel onze eerste spellen zien die toetsenbord en muis ondersteunen, ik kan niet aankondigen wanneer, maar binnenkort. Dan zal het allemaal gebaseerd zijn op de interesse van de ontwikkelaar, zij zullen beslissen of ze het willen implementeren of niet.

Een langzaam en geleidelijk proces, maar het kan echt de twee platforms maken, Xbox One e PC, een uniek ecosysteem voor games, zonder onderscheid tussen games en controllers.

Reacties

antwoorden