Ondanks de wens van iedereen is de aankomst zo snel mogelijk van Borderlands 3, er zijn geen officiële bevestigingen van zijn ontwikkeling, hoewel veel aanwijzingen en indiscreties dat wel doen Gearbox om aan het nieuwe hoofdstuk van de sage te werken dat hij in de loop der jaren zo veel heeft verkocht.

Een nieuwe hoop wordt aangestoken door hetzelfde Pitchford die bij PAX West zeer interessante uitspraken heeft gedaan: de directeur van het softwarehuis heeft inderdaad bevestigd dat het 90% van het ontwikkelingsteam werkt aan 'een spel waar iedereen op wacht en waar ze willen dat de Gearbox werkt". Borderlands 3 werd niet specifiek genoemd, maar juist op het verzoek om opheldering reageerde Pitchford met een ondubbelzinnige "een spel bestaat niet totdat het officieel is aangekondigd'.

We kunnen daarom niet het nieuwe hoofdstuk van de officieel aangekondigde sage overwegen, maar de kansen die we later of later zullen spelen Borderlands 3 ze zijn echt heel hoog.