Steek uw hand op die nog nooit de "Razz"Van voetballers (in het algemeen van atleten met veel nullen) voor het geld dat ze jaarlijks verdienen van hun bedrijven en sponsors.

Als een groot liefhebber van voetbal (ik beschouw mezelf ook als een echte nerd op dit gebied), heb ik altijd gezegd en herhaald dat als iemand die inzetten verdient en, nog belangrijker, een bedrijf bereid is om ze uit te geven, we een sterfelijk ding zijn uit?

Theoretisch niets, maar het is bekend dat een van de nationale hobby's van onze kant de jaloezie is voor degenen die beter zijn dan wij (en ik begrijp het ook, we zijn slechts mensen bij de 70% zout, anders dan water).

Al deze preambules dienen alleen als een engagement voor een nieuws dat ik vandaag ging ontdekken over de beroemde Overwatch League dat Activision Blizzard (wat vreemd schrijf ik Activision) heeft lang gestaan ​​om de wereld van dominant te betreden E-Sports die nu exponentieel groeit.

Alles begon jaren geleden, met titels zoals Starcraft, Warcraft, Unreal Tournament, Quake, Counter Strike (we zijn aan het begin van het nieuwe millennium) waarmee zoveel mensen begonnen met het spelen van videogames voor "werken". Gesponsorde teams, evenementen met televisiedekking (een fenomeen dat veel voorkomt in Korea) en rijke prijzen in toernooien.

Maar er was altijd sprake van voldoende cijfers, niets om hun hoofd af te wenden, maar ze maakten toch een verdere stimulans voor de spelers om te concurreren met elkaar en met de top.

In de afgelopen jaren ging het fenomeen met de hand verbreden.

Geen kleine, zelfgefinancierde realiteiten (of enkele vrijgevige beschermheren, meestal eigenaars van speelhokken of videospelletjes), maar een economisch en professioneel systeem op zich.

De hausse die we hadden met de komst van het tijdperk Youtube / Twitch, waar evenementen E-Sports (gekoppeld aan titels van verschillende genres vanaf FIFA / PSE eindigend op League of Legends, door titels als de zelfde te passeren Overwatch) waarmee je op deze wereld geld in omloop hebt kunnen brengen, door de doorverkoop van advertentieruimte, het genereren van inkomsten uit de weergave van het evenement, enzovoort.

Terugkeren naar het nieuws over de 'Overwatch Leaguede Sneeuwstorm (Sorry, l 'Activision Blizzard), heeft enkele belangrijke details verduidelijkt over hoe de teams en de league-spelers zullen worden betaald.

De totale bonussen van de Seizoen 1 zal zijn 3,5 miljoen dollarmet tenminste 1 miljoen dollar gegarandeerd voor het winnende team.

Er niets mee te doen 20 miljoen dollar (ja, je leest goed, HEEL MILJOEN) voor je beschikbaar gemaakt Dota 2, maar ik 3,5 miljoen dollar toestaan ​​om Overwatch League om de top 5 van de belangrijkste prijzen die beschikbaar zijn in een enkel toernooi.

Naast de bonusteams zullen teams een minimum aan spelers moeten betalen 50.000,00 dollar het jaar (ik had iets heel slecht over het nut van de studies en het leerlingwezen geschreven, maar ik autocensurato), het verstrekken van de ziektekostenverzekering (ja, je wilt een carpaal tunnel niet getrakteerd op een week voorgelegd aan de wedstrijd voor de eerste plaats?), een pensioenplan (in Italië hebben we niet eens "arbeiders"Ik denk dat we allemaal fout zijn geweest in het leven," en als je het hoort, heb je voldoende trainingsfaciliteiten gedurende het hele seizoen (lees, moet je huur betalen of een huis ter beschikking stellen voor training).

Het 50% van de bonussen die aan de teams worden uitbetaald op basis van hun prestaties, wordt opnieuw verdeeld onder de spelers zelf.

de "transfermarkt"(Ik heb geen andere term bedacht) zal een duidelijk venster hebben en wordt geopend van augustus 1 tot oktober 30. Elk team moet 6 hebben voor de 12-spelers op de lijst, en spelers kunnen natuurlijk overal ter wereld worden gescout en gehuurd (wie weet waarom ik veel Aziaten verwacht).

Op dit moment namen de teams deel aan de Overwatch League zijn 7, maar ze kunnen vóór het begin van dit jaar groeien, en samen met het aantal ingeschreven teams zal dit waarschijnlijk het budget van 3,5 miljoen dollar toegewezen aan de huidige staat.

Om een ​​eenvoudig voorbeeld te nemen, rekening houdend met 7 teams momenteel is geregistreerd, met behulp van een herverdeling van een gelijke bonus (betekenis dollars 500.000 per team) en rekening houdend met een gemiddelde team van 8 mensen zou elke salaris spelers MINIMUM dollars 50.000 langer duren schoonheid van 250.000 / 8 = 31.250 dollars per hoofd voor een totaal van over 80.000-dollars jaar (alle berekend op basis van het minimumloon en de huidige begroting, maar wie zegt me dat Leo Messi of CR7 het spel niet aan zijn al meer dan 100.000 wordt betaald dollar per jaar, zo niet meer?).

de E-Sports nu ze zijn een geconsolideerde realiteit en het geld dat nu in het milieu wordt omgezet, is een tastbare demonstratie (bovendien hebben we het over een toekomstige opname van de categorie in de Olympische Spelen om de omvang van het fenomeen te begrijpen).

Is het systeem economisch duurzaam?

Uiteraard zijn er mensen die niet denken (wie maar onze liefste Micheal Pachter, degene die alles weet!) anderen zeggen dat er in de toekomst echte veilingen zullen zijn voor de distributie van televisierechten / streams van deze evenementen die ook de klassieke sporten.

Hier is Patchter in het geval van Dr. Male, die vonnissen over de gokeconomie vecht

We kunnen alleen ons t-shirt kopen met naam en nummer en juichen, of, zoals we lezen over de faraonische salarissen van onze "geliefde"Spelers, vals spelen, dol zijn en vragen zich af wat we met al dat geld kunnen doen.