Ter gelegenheid van de presentatie in samenhang met deE3 2017, Nintendo verwachte ontwikkeling in de studio's van SPEL FREUK, van een nieuwe Pokémon RPG exclusief voor Nintendo Switch, een nieuw hoofdstuk in de hoofdthema gestart Game Boy met versies Rood e Blu.

Er is echter een kleine aanvulling op het aandeelhoudersverslag dat vandaag door het Kyoto-bedrijf is uitgebracht en dat anticipeert op het startvenster en de releasedatums van veel van de eerste partijen die zijn aangekondigd voor Switch. Deze omvatten Xenoblade Chronicles 2, nog steeds gepland voor het einde van de 2017, METROID PRIME 4 met een "TBD" -zijde (nader te bepalen) en ten slotte een Pokémon RPG voor Nintendo Switch vergezeld van de woorden "2018 of hoger". Hieruit kunnen we helaas opmaken dat het ontwikkelaarsteam helemaal niet zeker is van het voltooien van de ontwikkeling en het vrijgeven van de titel in het komende jaar, wat vanaf nu een beetje meer tijd in beslag neemt om zijn product beter af te maken.

In afwachting van nieuwe officiële communicatie door The Pokémon Company en Nintendo zelf, we willen niet wachten op deze nieuwe generatie zakdichtende dichters, eindelijk in hoge definitie, in de komende 12 maanden.

bron