Hij remastered zijn de trend van het moment, de retrogaming het is een mode die nooit sterft.

Terwijl er de afgelopen weken mensen zijn die een hypotheek openen om er een te kopen mini NES bleef op de "zwarte" markt (aka Ebay), SEGA verbaast en schokt iedereen door gebruikers een unieke ervaring te bieden: een gratis emulatieproject voor mobiele apparaten.

SEGA voor altijd (dit is de projectnaam) is al actief en is beschikbaar op IOS e Play Store de eerste 5-titels die alleen al ons konden vasthouden aan onze mobiele telefoons voor een lange tijd.

We hebben het over Sonic The Hedgehog (IOS/Android), Altered Beast (IOS/Android), Phantasy Star II (IOS/Android), Kid Chameleon (IOS/Android) en Comix Zone (IOS/Android).

SEGA VOOR ALTIJD Phantasy Star II
Door goede RPG-fans met waar kan ik beginnen?

Hoewel velen van ons al de kans hebben gehad om ermee te spelen (op min of meer "legitieme" manieren), wat biedt dit project meer dan de klassieke emulatie? SEGA voor altijd?

Het eerste dat opvalt zijn de Leaderboard.

In feite met de onze High Score (Ik heb deze term niet voor minstens 10 jaren gebruikt) we zullen wereldwijd rangschikken en zullen met duizenden, zo niet miljoenen mensen concurreren (tenminste dat is wat degenen die de leiding hebben over SEGA voor altijd).

We zullen ook in staat zijn om onze cloud-ontwikkelingen, bluetooth-controllerondersteuning (waardoor onze mobiele telefoon een echte console voor is) te besparen retrogaming draagbaar), de mogelijkheid om elke maand offline te spelen en vooral om nieuwe titels door te geven en uit te dagen.

Net over de spellen die geleidelijk beschikbaar komen (in feite, raadsman op de officiële website op te schrijven op de nieuwsbrief in staat zijn om nieuws over nieuwe releases in real time hebt) je moet de focus punt: naast de grote klassiekers tot Hoofdsysteem o Megadrive, het belangrijkste zal gratis worden verspreid, zelfs titels die op dat moment zijn uitgebracht  Saturnus vooral Dreamcast, console met een groot potentieel (en met een aantal echt fantastische games), die misschien niet het geluk had dat het verdiende (althans wat de Europese markt betreft, terwijl het in de VS en Japan zeker veel beter ging). Blijkbaar SEGA heeft verklaringen uitgegeven dat hij elke maand ten minste twee nieuwe titels zou willen lanceren.

De spellen zullen, zoals reeds vermeld, gratis worden verspreid als we het geduld hebben om de nu alomtegenwoordige advertenties te verdragen (zelfs als ik ze niet te invasief vond) of 1,99 € om ze volledig te verwijderen (evenals de mogelijkheid om lokale en ook wolken op te slaan).

Er zijn momenteel talloze klachten over hoe de emulatie van deze spellen (de portering werd gedaan in Eenheid) is technisch niet acceptabel (vooral met betrekking tot problemen met het overslaan van frames in games zoals sonisch het verschil maken in de wereld).

Zeker voor de SEGA ze zullen al bezig zijn met het probleem en de keuze van eenheid, in vergelijking met andere emulators, werd het gemaakt met de mogelijkheid om het project ook op te exporteren Facebook, desktop-pc's en in de toekomst Nintendo Switch.

Afgezien van deze klachten begin ik te spelen Phantasy Star II, waar begin je aan?