Vanaf juni 6 is Steam Greenlight gestopt met het accepteren van nieuwe projecten en heeft de lopende stemming opgeschort. Vanaf 13 juni is het nieuwe Steam Direct-systeem volledig operationeel. Laten we de verschillen zien.

Met Steam Greenlight, ontwikkelden onafhankelijke ontwikkelaars het concept van hun project verfraaid met gameplay-video's, in afwachting van / hoopend dat de gemeenschap het positief zou beoordelen. Als de titel de nodige rente ontving, zou deze in aanmerking komen om op Steam te worden verkocht. Om te publiceren op Greenlight, echter, de ontwikkelaarstudie moest de euro 100 een keer betalen. Zodra het geld was betaald, had dezelfde studie alle games kunnen plaatsen die het wilde in het populaire oordeel. De taak van Greenlight, eigenlijk, was om erachter te komen welke games de gebruikers konden beïnvloeden en wat niet. Handig voor het platform, ook nuttig voor de ontwikkelaar die zou kunnen proberen de grond te raken. Laten we nu gaan met de problemen.
Heel vaak door Greenlight Stoomtitels waren volledig ontoereikend onder het technische of andere aspect van wat ze zeiden voor te stellen.
De gemeenschap die de moeite nam om projecten te bekijken en te stemmen, werd steeds minder; Bovendien kun je niet alleen om een ​​diepgaand oordeel vragen bij een concept en een paar video's. Velen waren niet nauwgezet in het creëren van een systeem van ruilvouchers of gewoon in het creëren van nepaccounts om op bepaalde projecten te stemmen.
Het antwoord op deze en andere problemen kan echter maar één zijn: CONTROL. Het antwoord van Steam daarentegen heet Steam Direct.

Steam Direct

Je weet nog steeds niet veel, behalve met Steam Direct de gemeenschap is in principe verlost van de toewijzing van de rechtbank en terug naar een eenvoudige consument. De relatie van Steam met ontwikkelaars zal rechtlijnig en strakker zijn. U wordt om 100-euro gevraagd voor en niet voor studie: dat is prima, maar geloof niet dat dit de oplossing kan zijn. Zoals het de vergoeding onevenredig aantal zou opleveren (Steam beweerde te zijn tussen de EUR 100 en 5000). Hoewel het waar is dat degenen die weten hoe ze een voorstel voor een middelmatig product 5000 euro zouden ze niet investeren, niet in staat om dat ook die doen zou kunnen zijn, echter, evalueert optimistisch zijn werk. Niet alleen dat: het is verre van duidelijk dat die 5000 vervolgens worden gebruikt om dat terug te keren te herhalen, zou de enige echte oplossing zijn: controle.

Greenlight was veranderd, dat is waar. Maar het kan alleen worden gedaan door echte politieke keuzes te maken en niet door het systeem te verstoren. De populaire jury, met zijn beperkingen, zou ontwikkelaars en platform kunnen blijven helpen zich te oriënteren. Het is ook waar dat veel games, gezien de slechte en / of gemanipuleerde stemmen, niet mis konden gaan op de markt. Veel aspecten van het onderwerp zijn controversieel en moeilijk te beoordelen op één manier. Bijvoorbeeld: waarom je niet vrij te verkopen op hun eigen rekening en risico, een game op Steam te laten de markt zelf te oordelen zou moeten zijn? Ik blijf herhalen dat het enige dat NIET OPEENBAAR en niet omstreden is dat Steam moet toevoegen, controle is. Monitoring in ontwikkeling en het eindproduct. Een kwalitatieve controle van wat moet worden aangeboden. Verder dan smaken en oordelen. Dit gebeurt en kan alleen en alleen worden gedaan in het licht van een echte keuze die mensen zal moeten aanwijzen die hieraan zijn toegewijd, en zou rustig gedaan kunnen worden met Greenlight. We hopen dat Steam Direct je zo zal brengen.

Tenslotte, laten we de heilige RESTITUTIE niet vergeten wat de enige echte redder in nood blijft voor gebruikers die in stubs zijn geïmmobiliseerd.