Vanaf juni 6 is Steam Greenlight gestopt met het accepteren van nieuwe projecten en heeft de lopende stemming opgeschort. Vanaf 13 juni is het nieuwe Steam Direct-systeem volledig operationeel. Laten we de verschillen zien.

Met Steam Greenlight, publiceerden de onafhankelijke ontwikkelaars het concept van hun project verfraaid met gameplay-video's, in afwachting / hopend dat de gemeenschap het positief oordeelde. Als de titel de nodige interesse zou krijgen, zou deze in aanmerking komen voor verkoop op Steam. Om op Greenlight te posten, de ontwikkelaarstudie moest de euro 100 een keer betalen. Nadat het bedrag was betaald, had dezelfde studio alle games die het wilde, onder de volksmond kunnen plaatsen. De taak van Greenlight, eigenlijk, was om erachter te komen welke games de gebruikers konden beïnvloeden en wat niet. Handig voor het platform, ook nuttig voor de ontwikkelaar die zou kunnen proberen de grond te raken. Laten we nu gaan met de problemen.
Heel vaak door Greenlight Stoomtitels waren volledig ontoereikend onder het technische of andere aspect van wat ze zeiden voor te stellen.
De gemeenschap die de moeite nam om projecten te bekijken en te stemmen, werd steeds minder; Bovendien kun je niet alleen om een ​​diepgaand oordeel vragen bij een concept en een paar video's. Velen waren niet nauwgezet in het creëren van een systeem van ruilvouchers of gewoon in het creëren van nepaccounts om op bepaalde projecten te stemmen.
Het antwoord op deze en andere problemen kan echter maar één zijn: CONTROL. Het antwoord van Steam daarentegen heet Steam Direct.

Steam Direct

Je weet nog steeds niet veel, behalve met Steam Direct de gemeenschap is in principe verlost van de toewijzing van de rechtbank en terug naar een eenvoudige consument. De relatie van Steam met ontwikkelaars zal rechtlijnig en strakker zijn. U wordt om 100-euro gevraagd voor en niet voor studie: dat is prima, maar geloof niet dat dit de oplossing kan zijn. Het zou zijn geweest om de belasting te verhogen tot onevenredige bedragen (Steam zei dat het schommelde tussen 100 en 5000 euro). Want als het waar is dat degenen die weten dat ze een middelmatig product voorstellen, geen 5000 euro zouden investeren, zou het ook onmogelijk kunnen zijn voor degenen die hun werk daarentegen optimistisch beoordelen. Niet alleen dat: het is absoluut niet zeker dat die 5000 dan worden gebruikt voor wat, ik herhaal, de enige echte oplossing zou moeten zijn: controle.

Greenlight was veranderd, dat is waar. Maar het kan alleen worden gedaan door echte politieke keuzes te maken en niet door het systeem te verstoren. De populaire jury, met zijn beperkingen, zou ontwikkelaars en platform kunnen blijven helpen zich te oriënteren. Het is ook waar dat veel games, gezien de slechte en / of gemanipuleerde stemmen, niet mis konden gaan op de markt. Veel aspecten van het onderwerp zijn controversieel en moeilijk te beoordelen op één manier. Bijvoorbeeld: waarom zou je niet de vrijheid moeten hebben om op eigen risico een game op Steam te verkopen en de markt zelf te laten oordelen? Ik blijf daarom herhalen dat het enige NIET OPINABLE en onbetwistbare ding dat Steam zou moeten toevoegen controle is. Monitoring in de ontwikkeling en het eindproduct. Een kwalitatieve controle van wat u van plan bent te bieden. Voorbij smaken en oordelen. Dit gebeurt en kan alleen en alleen worden gedaan in het licht van een echte keuze die mensen zal moeten aanwijzen die hieraan zijn toegewijd, en zou rustig gedaan kunnen worden met Greenlight. We hopen dat Steam Direct je zo zal brengen.

Tenslotte, laten we de heilige RESTITUTIE niet vergeten dat blijft de enige echte levensredder voor gebruikers die in grote zepen zijn gestruikeld.