De 19 Mag de TG4 besluit om de gebruikelijke ISIS-service uit te zenden, documenteren van de arrestatie van twee Tunesische broers die respectievelijk een waren in Foggia (en niet Bari, anders is Fraws geïnhaleerd ... Foggia!) en een in Padua, schuldig aan het hebben geëerd door ISIS en in contact met islamitische fundamentalisten. Zoals we blijven zeggen, onze sympathie als incompetent Simona Peverelli (auteur van de dienst), besluit ons er dan aan te herinneren dat het in Puglia niet de eerste keer is dat het jihadistische alarm is geactiveerd. Hier is dan ook dat laat ons de oude zaak zien van een Italiaans-Albanese arbeider gearresteerd in Bari (provincie Bari ... je hebt net Fraws gered) met uitleg over, onder andere, de inhoud van zijn pc. Onder deze, een hoofdstuk van een wereldberoemde saga bekend bij vrijwel iedereen: Assassin's Creed.
Laat me van hier af.
Dood van fatsoen, journalistiek en openbare dienst.
Terwijl sommige spelscènes werden gespeeld, vertelde onze Simona op de achtergrond het publiek: "Dit is zijn favoriete videogame, die de ISIS-aanval in het Louvre in Parijs simuleert." End.

TG4
Arno Dorian: een jihadist die nu bij de politie bekend is

De volledige weddenschap was vakkundig gedaan verwijderd van de officiële Mediaset-kanalen; gelukkig is de overtreding opgeslagen en op Youtube gezet door een aantal gebruikers:

Een warm, de eerste indrukken die spontaan zijn, zijn voornamelijk vier:

1) Laten we kijken hoe en jihadisten, naast een duidelijk droevig leven, ze begrijpen geen videogames. Meer triest
2) Verdomd TG4, je hebt me kunnen dwingen de verdediging van Ubisoft te nemen
3) Mediaset heeft ernstige problemen met de keuze van auteurs en auditors
4) We mogen niet klagen als mensen praten over dingen die ze niet weten wanneer zelfs zij die moeten omgaan met het vertellen van dingen aan anderen ("journalisten") ze niet op hun beurt kennen

Van dit laatste punt, het startpunt voor het hele artikel. Ik wil hier niet zijn om voor de zoveelste keer te vertellen hoe de publieke opinie absoluut niets van videogames blijft begrijpen, onvriendelijk en oneerbiedig blijven praten. Ik wil hier echter van uitgaan en het als voorbeeld gebruiken om u in de eerste plaats aan één ding te herinneren: Maak niet dezelfde fout door Simona Peverelli. Ik vraag u alsjeblieft. Praat niet, doe het niet, voor dingen die je niet kent of waarover je niets weet. Alsjeblieft niet doen. "Iedereen in zijn plaats." Maar niet voor arrogantie of elitarisme: integendeel, voor een gezonde en correcte zelfkritiek. Je kunt en mag nergens een expert in zijn, geef jezelf de schuld niet. Waarom onthouden, Verkeerde informatie en het benadrukken van de onwetendheid van degenen die het uitspraken, kan mogelijk onoverbrugbare schade toebrengen aan kennis of collectieve aanhef (zie antivaccinisten).

Over schade gesproken, laten we verder gaan met de laatste reflectie van waaruit dit redactioneel de titel aanneemt. Van schade die service waarschijnlijk meerdere heeft gemaakt. Tien verdomde seconden zullen grootouders, ooms en ouders ervan kunnen overtuigen dat Italië in het bijzonder trots is op het terrorisme. Dus ik wil je laten nadenken over hoe, mogelijk alles dat ons wordt gegeven door kranten, nieuwsuitzendingen, radio een gekke klodder kan zijn (cit.). Dus ik wil dat je nadenkt over hoe gemakkelijk en snel iemand, een bekend informatiekanaal of je neef, ons kan laten geloven of je waar of onwaar bent. Hier raken we een ander belangrijk punt: onwetendheid. Omdat in dit geval hebben we het niet over de manipulatie van de gewenste door de hoofden van de informatie van de overheid of van verlicht door de geheime diensten: we hebben het over manipulatie van informatie te wijten aan onwetendheid van mevrouw Simona Peverelli, "journalist" van TG4. Natuurlijk, de beschikbare middelen om een ​​journalist maakt het veel gevaarlijker voor de veiligheid van de Waarheid ligt voor de hand, maar het is ook waar dat ieder van ons ons deel moeten doen, en ik verwijs u naar de vorige waarschuwing. Je zou in Simona terecht kunnen komen.
Dan wil ik je een vraag stellen: als onwetendheid alleen, te goeder trouw (hopelijk, zouden ze niet de video zijn verwijderd) en ongeorganiseerd, niet in staat om de resultaten als dat hebt, kun je je voorstellen hoeveel schade en hoeveel gemanipuleerde informatie in staat om een ​​dienst te creëren zou zijn ad hoc gemaakt met het bewustzijn en het vermogen om het te doen? Kun je je voorstellen hoe gemakkelijk de publieke opinie van de ene kant of de andere kan worden aangepakt tot belangrijker kwesties van videogames, zoals politieke en / of sociale kwesties? Heb je het idee van de hoeveelheid onzin waarvan je op dit moment nog steeds absoluut zeker bent?

Als je zover bent, vraag je jezelf spontaan af: "Wie bestuurt de controllers?". Niets is eenvoudiger. You. Jij bent jou. Je moet de TG4, de RAI, de koerier en alle andere informatiemiddelen controleren. Hoe? Met wat we eindelijk de remedie voor dit alles kunnen verkondigen: kennis. Kennis die wordt doorzocht, vergeleken en uiteindelijk gekozen: u, en niet de TG4, zal de directe meester zijn van uw gedachten, uw oordelen, uw leven. Het is zeker een moeilijke taak die standvastigheid en vastberadenheid vereist, maar de keuze is alleen aan u: dienaren van uw leven of eindelijk uw meesters?

TG4