Het verscheen gisteren, op Change.org, een ondertekende petitie "Gamers United" en geadresseerd aan Ubisoft voor het annuleren van de nieuw aangekondigde titel: Farcry 5. Persoonlijk had ik geen twijfels over de waarheidsgetrouwheid van de brief (die racistisch en vulgair 'nationalistisch' is, maar niets dat we helaas niet gewend / gedwongen zijn om steeds vaker te horen) totdat ik hem door sommigen beschuldigd zag als een trol (die Casapound trollen ons al jaren?).
Als je een korte zoekopdracht uitvoert, komt 'Gamers United' eigenlijk niet overeen met een bestaand acroniem of beweging, wat de trolhypothese zou versterken.
Bij twijfel hoeven we alleen maar te vertalen de meest opvallende delen van deze hilarische (of verdrietige?) petitie.

Farcry 5

We beginnen met een inleiding die alle verontwaardiging en tegenstand tegen de arme Farcry 5 bevat:
"Als het te veel is, is het te Ubisoft. We hebben je games getolereerd in de naam van gameplay en innovatie. Maar nu genoeg! Farcry 5 is een belediging voor Amerikanen, de meeste van uw klanten, en het is tijd dat u het opmerkt. Verander het of annuleer het. 
[...] In deze tijden moet je begrijpen dat er gewelddadige repercussies kunnen zijn als je van plan bent door te gaan met je zinloze kritiek. Hier zijn enkele tips om het spel beter te maken ". 

En hier, heren, de echte wezens komen.

"Verander de slechteriken: het is niet zo moeilijk. Verander ze in iets realistischer. De islam groeit in Amerika, net als geweld in steden. Ben je daar bang voor? Voltaire citeren: "Om te begrijpen wie je beveelt, moet je gewoon uitzoeken op wie je geen kritiek mag uitoefenen"

Wissel de slechteriken af. Zelfs als je erop staat om alleen Amerikaanse christenen slecht te maken, kun je de races een beetje afwisselen om niet alleen blanke mensen te targeten. Zet een paar zwarten of Mexicanen in het midden. 

Verander de plot en laten zien dat beide partijen op hun eigen manier ongelijk hebben. 

Verander de instelling / instelling, maar alleen voor sommige markten. We begrijpen dat anti-Amerikanisme goed kan zijn in bijvoorbeeld Frankrijk. Maar hier in Amerika is anti-Amerikanisme uit. 

Wij Amerikanen hebben zo weinig games om mee te spelen, en we zijn het zat ze te verliezen aan multiculturele onzin. '

Wat kunnen we zeggen, we kunnen de auteurs van deze brief alleen maar bedanken voor het herinneren van ons, dankzij de woorden van Voltaire, dat om Ubisoft te bevel te voeren en de hele wereld zijn er moslims en stadsbendes. 

 

1 commentaar

Reacties zijn gesloten.