Hier zijn we. Blijkbaar zijn Dungeons and Dragons ook gearriveerd het moment om plaats te maken voor technologiezichzelf vernieuwend en, waarom niet, zichzelf verbeteren. Natuurlijk lijkt het onmogelijk om je een D&D voor te stellen zonder papier, pen, potlood (niet te onderschatten), ander papier, een andere pen die je nodig hebt om het eerste uit te lenen, ander papier maar vooral niet. Toch lijkt het keerpunt nu onvermijdelijk en staat het ook op handen: het is in feite gisteren de aankondiging waarmee Wizards of the Coast aan de wereld de nieuwe digitale toolset genaamd D&D: Beyond.

Dankzij de samenwerking met Curse (een Twitch-bedrijf dat zich bezighoudt met beheertools), zal D&D deze nieuwe bron beschikbaar hebben in de vorm van een app voor smartphones, tablets en pc's. Compatibel met de vijfde editie van de handleidingen, zal bevatten een compendium van de regels, kaart en bouwer voor het personage. Alles wat hij nodig heeft, kortom.

Hoewel in het verleden pogingen tot "digitalisering" zijn gedaan (officieel of niet, zoals de allereerste) Geavanceerde basisregels voor kerkers en draken op cd-rom uit 1996), deze keer lijken de tijden absoluut rijp en kunnen ze het beroemde bordspel nieuw leven inblazen. Dus laten we hardcore gamers en alle soorten liefhebbers vragen: wat denk je? Wij zijn van mening dat software het spel niet noodzakelijkerwijs vervormt, maar dat het, als het goed wordt gedaan, echt veel meer comfort kan bieden. Natuurlijk zou het waarschijnlijk de instelling verliezen ... maar we moeten het eerst proberen te zien. Het zou in elk geval slechts een toevoeging zijn en we zouden altijd vrij zijn om het niet te gebruiken.

De applicatie is in BETA en u kunt zich registreren HIERHieronder is de officiële presentatievideo.