Degenen die mij kennen, weten het goed. Als er iets is dat ik me niet kan veroorloven als ik het heb over videogames, naast voetbal, titels die elk jaar worden gespeeld, naar DLC en digitale bezorging, dan is het gewoon de eerste persoon. Ik heb het over de literaire, typische schiet- en horroravonturen die de afgelopen jaren zo vaak zijn gezien.

RESIDENT EVIL 7: biohazard - Review

Ik ben niet bijzonder betrokken bij de opeenvolging van al die Japanse en West-Japanse horrortitels die zoveel ontvolken tussen youtubers, maar ik kan wel zeggen dat ik altijd bijzonder geïnteresseerd ben als het gaat om INZET KWAAD. Ik beschouw mezelf zeker niet als een grote fan van de serie, ik kan me de chronologische volgorde van alle gebeurtenissen herinneren Paraplu, STARS en mooi gezelschap, maar het is een serie die me altijd al, al dan niet onwillig, heeft aangetrokken sinds het begin. Ik herinner me met nostalgie die momenten waarop hij sprak met vrienden en neven en nichten van veel gevreesd "Spel met zombies" op de eerste PlayStation, van de games die samen met hen werden geconfronteerd, in een primitieve co-opmodus die bestond uit: "Houd je pad vast, ren en schiet, dat je goede reflecties hebt; Ik zal je vertellen waar te gaan en hoe de puzzels op te lossen ". De tweede aflevering, degene die de protagonisten van de jongeren zag Leon e duidelijk, was de eerste die we erin slaagden om, zonder een paar problemen, tot voltooiing te brengen. De ondoden, de nachtmerrie soundtrack, de strategische schoten, gebroken glas, kraaien, honden, maar met name de gebrekkige bailouts en weinig munitie waren niet in staat om volledig te absorberen mijn aandacht en om uren en uren door te brengen zonder dat ik het me realiseer. Er zijn zo veel games tegenwoordig in staat om zo veel: meer en meer zelden kan me opsluiten voor een hele dag, controller in de hand, zonder verveling of wilt opstaan ​​en iets anders te doen om het spel te breken. Nou, na al die jaren kan ik met genoegen dat RESIDENT EVIL blijft een van die.

resident-evil-7-biohazard-review-PDV-09

Na halfslachtige exponenten uitgebracht in de afgelopen jaren, CAPCOM heeft besloten om een ​​van zijn diamanten tips nieuw leven in te blazen door het opnieuw uit te vinden en de ultieme generatie video gokkende horror te inspireren, en in het bijzonder PT, een demo van de ever-born Stille heuvels di KONAMI e Hideo Kojima. Als ik echter oorspronkelijk dacht dat de laatste poging van CAPCOM om op een schaamteloze manier terug te komen de korte en beslissende ervaring was die hij als protagonist zag Norman Reedus, Ik bleef veel van de elementen vinden die de saga hebben voortgebracht Shinji Mikami, hoewel herzien onder een modernere toets en in overeenstemming met de tijden die door de internetmodus worden bepaald.

RESIDENT EVIL 7: biohazard, die voor het eerst de Japanse naam in de titel gebruikt (en omgekeerd, de Japanners gebruiken de onze) funziona virtueel tot in de perfectie. Van de vaste kaders van de eerste drie hoofdstukken en van het visuele dicht bij de volgende, zullen we de wereld rechtstreeks vanuit de ogen van Ethan Winters, de onwaarschijnlijke hoofdrolspeler die het moeilijk zal hebben om te overleven in een enigszins atypische situatie voor veteranen van de saga. Van Ethan zullen we niet weten helemaal nikstenzij hij gecontacteerd wordt door zijn vrouw, die drie jaar eerder verdwenen is zonder enig spoor na te laten. De cryptische boodschap duw hem te reizen naar Louisiana, in een verlaten landhuis en wordt omgeven door een aura van het kwaad, onder voorbehoud van meerdere verdwijningen en controversieel in de afgelopen jaren. Het zijn slechts de eerste momenten voorbij onze auto om de meest totale angst in te zetten: vanaf het moment dat we de drempel oversteken van Villa Baker we zullen doordrongen zijn van een gevoel van rusteloosheid dat van minuut tot minuut zal toenemen, totdat we ons bewust worden van zijn bewoners, groteske menselijke wezens en karakter niet echt vriendelijk. Vanaf hier wordt het alleen maar erger: na letterlijk gekidnapt te zijn door de menigte krik, de hele familie zal ons de zijne bieden warme omhelzing welkom, en probeer dan op elke manier ons te vermoorden. Het doel van Ethan zal zijn om te vinden Mia en ga weg van die vreselijke plek, maar het zal duidelijk niet zo gemakkelijk zijn.

Praten in termen van gameplay, we zullen praktisch vertrekken naakt, het verzamelen van wapens en nuttige voorwerpen tijdens ons avontuur, samen met de onvermijdelijke documenten die ons geleidelijk alle achtergronden laten ontdekken die hun plek in het hoofdverhaal niet zullen vinden.

resident-evil-7-biohazard-review-PDV-08
Hehe ... biedt.

In de eerste speelmomenten RESIDENT EVIL 7 het doet ons bijna in eerste instantie geloven dat het verplaatsen van de draden van onze folteraars iets bovennatuurlijks is, een demonische entiteit zoals in PT, die absoluut zou botsen met al dat BIOHAZARD is tot op dit punt vertegenwoordigd. In de toekomst ambientandoci in het huis van de microwereld Baker's en wennen aan onze ogen in totale duisternis, zal onze rusteloosheid geleidelijk te laten plaatsen naar het besef dat in feite wat we leven op onze huid is niet zo verschillend van wat er gebeurd is inwoners van Raccoon City vele jaren eerder. Als de eerste jump-schrikken ze heeft me huiveren te maken en beroep doen op de naam van de verschillende heidense goden, na niet al te veel uren van het spel ik een beetje 'gemanaged te anticiperen op en te wachten op de onvermijdelijke, in zekere zin kon niet begrijpen dat een beetje later dat zelfreddingspictogram hij zou de plaats verlaten voor een onvoorziene die me zou moeten overrompelen en me zou dwingen de onderbroek te vervangen.

Ik kreeg de indruk dat RESIDENT EVIL 7: biohazard hij wilde ons bang maken voornamelijk in de beginfase, Verlaten ons weerloos overgeleverd aan de genade van een bos van gekke flarden schijnbaar onsterfelijk, alleen om manier soms meer exploratie secties, de backtracking, het oplossen van puzzels te geven (paar, niet te moeilijk en soms zelfs gelijk aan het hoofd van de sage) en, natuurlijk, de gevechten tegen de afschuwelijke wezens die we om de hoek zullen zien wachten. Ondanks het gebrek aan iconische zombies (en nu moeten we gewend zijn) ons geduld zal zwaar worden getest door terugkerende en aanhoudende wens om de bewoners van het huis te doden, maar ook van de gebruikelijke mutaties en uitziende wezens ongeïdentificeerde typisch voor de franchise, van waaruit we onszelf kunnen verdedigen tegen de overleving zwaaiend met messen, geweren eenvoudig, verwoestende geweren en extra gereedschap van de vernietigende kracht die ons bij talloze gelegenheden zal redden. Duidelijk in moeilijkheden Normaal, de aanwezigheid over veel munitie en helende items op strategische punten verpesten een beetje 'gevoel van overleven, maar ik verzeker u dat de meeste van de tijd die u zal heel blij om een ​​andere doos van kogels te vinden en medic na de vlucht van de laatste gevechten zijn. Denk een beetje na, in de modus Asiel, die van de grootste moeilijkheid, zullen we ook reddingen tellen, zoals de prachtige gouden dagen.

resident-evil-7-biohazard-review-PDV-04
Scènes van het dagelijks leven thuis weg van huis studenten.

Het zevende KWADE WONDER Het is de meest filmische, noch voor de extreme realisme waarmee de omgevingen en de belangrijkste karakters worden voorgesteld, hetzij door de naadloze integratie van cutscenes in de gameplay, noch voor de spectaculaire en onvergetelijke boss battles, waarschijnlijk tussen de de dingen waar ik van hield in de game. zelfs de videobanden (bijna allemaal optioneel) die we kunnen vinden in het huis een met het hoofdverhaal zal worden: ondanks het zetten ons in de schoenen van de personages soms los van de hoofdpersoon, zal vaak de meest angstaanjagende avontuur op zich, vooral te wijten aan het ontbreken van wapens om zich te verdedigen , maar ook voor dat besef dat de arme man uiteindelijk gevangen, gemarteld of zelfs gedood zal worden. Ervaringen waarvan we hopen dat ze de volgende nacht niet in onze dromen hoeven te herhalen ... want misschien is het me een paar nachten geleden al overkomen.

Jammer dat ze kunnen dezelfde fasen die de einddelen anticiperen, in de titelrol, en dat in de laatste verplichte videoband, zal uiteindelijk hopeloos te vervelen en laten we hopen om vroeg te komen tot het einde van alles zeggen; Gelukkig, na deze lange lijdensweg vol ongeïnspireerde momenten, zullen we beloond worden door een opeenvolging van botsingen en wendingen die ons zeer tevreden met de komst van de kredieten zal verlaten.

resident-evil-7-biohazard-review-PDV-06
"SIMON! STRENG DE TAND! "

Wat te zeggen als dat niet is, ondanks de in, ik voel me erg tevreden met RESIDENT EVIL 7? Ondanks dat ik het had gespeeld, had ik de indruk dat ik een spin-off, onderpandevenement had geleefd aan degenen die mensen altijd al hebben gezien voor protagonisten Chris e Jill of antagonisten zoals Wesker, Realiseerde ik me hoe hij een onuitwisbare indruk achtergelaten in mij: met een van de twee finales ons zal gebeuren met onze ervaring te sluiten, ervan verzekerd zijn dat we altijd in mijn hart een titel die zeker niet de naam draagt ​​heeft aangetast, zoals je waarschijnlijk dacht aan het vijfde of zesde hoofdstuk. Zou het evenveel waardering hebben gehad van het publiek als het geen INZETBAAR KWAAD was? We kunnen het niet weten: het enige dat zeker is, is dat eindelijk CAPCOM heeft recht gedaan aan een van zijn meest geliefde series, hoewel het radicaal is gerevolutioniseerd en waarschijnlijk voor eens en voor altijd bruggen met het verleden heeft doorgesneden.

Alleen compatibel met virtual reality in zijn versie PlayStation 4, RESIDENT EVIL 7: biohazard is ook beschikbaar op Xbox One e PC; Ik moest gewoon de eerste spelmomenten uitproberen die a droegen PlayStation VR en ik heb het avontuur in modus voltooid "Normal", met de hand in de hand, in ongeveer elf uur. Echter, met wat ervaring met het genre en niet met het verzamelen van alle extra's, is het mogelijk om de duur van het basisspel bijna te halveren, wat kan worden verhoogd met de release van de betaalde DLC (zoals de Banned Footage Vol. 1 e 2 beschikbaar) en gratis (Not a Hero, komende in de lente). Ben je klaar om uit te vinden welke duistere mysteries Villa Baker verbergen?

Ik hou ook zoveel van je.
Ik hou ook zoveel van je.