Stoom deze dagen is een vlaggenschip onderwerp. Na i problemen met de antitrustcommissieEr is veel gezegd over de hypothetische interface-wijziging, zoals blijkt uit de afbeeldingen in de bestanden die zijn opgenomen in een bèta-update van de online service. Interface die een vernieuwing zou kunnen betekenen voor de pc-versie van Steam of zelfs de interface daarvan die op andere hardwareapparaten zou kunnen landen. Van deze verandering van interface wordt uiteindelijk het laatste argument verondersteld: Microsoft en Steam eindelijk consorten?

Microsoft en Steam

Het beeld alleen kon niets zeggen. Maar een zorgvuldig oog weet goed, vooral in deze gevallen, dat zijn de details om het verschil te maken. Zoek ze gewoon. Als we de titels bekijken die worden vermeld in de nieuwe interface, zijn dit er twee die meteen in het oog springen van de meest ervaren gebruiker: Halo 5 e Forza Motorsport 5. Waarom hebben we het voorzien in de titel: zijn beide Microsoft-games. Microsoft, dat tot op de dag van vandaag afwezig was en blijft van de duizenden titels die Steam biedt. Vragen zijn spontaan: met voorbedachte grappen? Onopzettelijk toeval of een aanwijzing voor de toekomst? Microsoft en Steam zullen samenwerken samen?