Nou, het vonnis is gearriveerd. De oorzaak van de verhuizing van ZeniMax naar Oculus is tot een einde gekomen: Oculus VR zal 500 mln moeten terugbetalen aan de collega's van ZeniMax.
Volgens de jury, de medeoprichters van Oculus VR, Palmer Luckey e Brendan Iribe, heb heeft de geheimhoudingsovereenkomst geschonden die ze hadden met ZeniMax door in feite een schade van 500 miljoen te berekenen, als volgt verdeeld: 300 miljoen te betalen door Oculus VR als bedrijf, 150 miljoen door Iribe als particulier en de overige 50 te betalen door Luckey.  De jury heeft John Carmack volledig van alle aanklachten afgeweerd.
Carmack, voor de niet-ingewijden, was de focus van de zaak: ZeniMax claimde in feite een schadevergoeding van 2 miljard dollar en beschuldigde John Carmack ervan vertrouwelijke documenten mee te hebben genomen op de laatste werkdag voor Bethesda, een bedrijf dat deel uitmaakt van ZeniMax .

Conclusie, in feite slechts tijdelijk. De door Facebook overgenomen onderneming VR heeft dat al gezegd zal je aanspreken, dit zijn de uitspraken: "De kern van de zaak betrof de vermeende diefstal van bedrijfsgeheimen tegen ZeniMax, en de jury sprak zich hierover in ons voordeel uit [...] We kunnen niet wachten om ons beroep in te dienen, maar ook om het geschil achter ons te laten " .

Oculus

Aan de andere kant ZeniMax, sterk in zijn positie, hij denkt zelfs aan het willen stoppen met de productie van de Oculus, aggiungendo:"We zijn zeer verheugd dat het Dallas District Court ons 500 miljoen dollar heeft toegekend voor de illegale inbreuk op auteursrechten en handelsmerken en voor de schending van de geheimhoudingsovereenkomst met Oculus met betrekking tot de VR-technologieën die we intern hebben ontwikkeld en die bij ons horen [ ...] Bovendien heeft de jury onze klacht over de diefstal van broncode of Rage van John Carmack en duizenden bestanden waarin de VR-technologie zich bevond via USB-flashdrive. We betreuren het dat we juridische stappen moeten ondernemen om onze rechten te claimen, maar we moeten stelling nemen tegen bedrijven die zich bezighouden met illegale activiteiten "

Dit is het deel van het document dat bij de rechter is gedeponeerd en waarin de jury het in feite eens is: "De overeenkomst bepaalt uitdrukkelijk dat de intellectuele eigendom van ZeniMax vertrouwelijk is, het exclusieve eigendom van ZeniMax, en kan niet openbaar worden gemaakt of gebruikt door derden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van ZeniMax" "De beklaagden werden ten onrechte bezit van de intellectuele eigendom van genomen ZeniMax en hebben ze commercieel geëxploiteerd om geld te verdienen. De beklaagden ze hebben nooit een licentie gekregen om de technologieën te gebruiken van ZeniMax noch het recht hebben om deze aan derden te verkopen of over te dragen. Met deze actie vraagt ​​ZeniMax om dergelijke schade ter compensatie van de misdaad tegen namaak en verduistering van intellectuele eigendom ".

Op dit punt ben ik heel benieuwd hoe het zal eindigen. Persoonlijk vertrek ik naar ZeniMax ... waar kom je vandaan?