Stoom en meer. Daar Antitrustcommissie onderzoekt in feite de bilaterale overeenkomsten tussen Valve Corporation en vijf pc-videoproducenten, Namco Bandai, Capcom, Focus Home, Koch Media en ZeniMax.

Eindelijk gaat de Europese Unie op zoek naar iets nuttigs: de verdomde praktijken overwinnen en veroordelen geo-blocking. Precies die die ons beletten om spelsleutels tegen de laagste prijs op de gehele (Europese) markt zoals het Oosten te kopen, bijvoorbeeld, dwingen ons om te kopen op basis van onze positie of ons land van verblijf.

U weet heel goed dat de sleutels eerst worden gevraagd als aankoopbewijs en vervolgens om mogelijke illegale spellen te blokkeren. De verificatie wordt natuurlijk uitgevoerd via het beroemde distributieplatform Steam, reden voor zijn betrokkenheid bij deonderzoek.
Onderzoek dat zich richt op het feit dat de hierboven genoemde overeenkomsten het gebruik van bepaalde activeringssleutels vereisen of hebben vereist om geoblocking te implementeren.

In wezen: ze zwaaiden omdat het hem leek te verzekeren dat elke staat (of bijna) zijn eigen "gepersonaliseerde" sleutel had, waardoor bijvoorbeeld een Italiaan niet kon kopen in Polen en vice versa. Jammer genoeg is dit een overtreding van de antitrustregels de EU door de grensoverschrijdende concurrentie te verminderen, wat heeft geleid tot een beperking van de zogenaamde "parallelhandel" binnen de interne markt.

Wat kan ik zeggen, ik hoop oprecht dat ze serieuze actie ondernemen: ik wil ook Kazachstaanse sleutels op G2A kopen voor 0,99. <3