Zoals aangekondigd een paar uur geleden op de officiële Facebook-pagina, is Red Dead Redemption beschikbaar als een speelbare titel op Play Station Nu vanaf december 6.
Red Dead Redemption
Als je je afvraagt, Speel nu Station is een op Sony-abonnementen gebaseerde service waarmee je 400-titels (altijd groeiend aantal) Ps3 kunt afspelen op je PS4 of (en dit is het echte nieuws) op pc. Voor games als Red Dead Redemption bijvoorbeeld, zou het de apotheose zijn. Sterker nog, velen vroegen met luide stem (waaronder ikzelf) een pc-versie die nooit uitkwam. De service is geïntroduceerd in 2015, maar voor verschillende problemen heeft deze nog steeds de neiging om te meppen, waardoor deze momenteel alleen beschikbaar is in Noord-Amerca, het Verenigd Koninkrijk, Beglio en Nederland. Helaas heb je het goed: niet in Italië, nog niet.

Wat te zeggen, de timing van de commerciële zet is bijna perfect: het geeft degenen die het niet gedaan hebben de mogelijkheid om het te spelen, het opnieuw te spelen voor de oude fans, en dat extra snufje extra hype te creëren, waarvan hij echter zeker geen behoefte had .