Eerder deze maand Ubisoft en Game Designer di Beyond Good & Evil 2, Michel Ancel, hebben bevestigd dat na een lange onrustige ontwikkeling van het spel, waar de productie-ritmes enigszins zwollen, de titel eindelijk in de pre-productie is beland. Ancel heeft wat nieuwe informatie vrijgegeven over de achtergrond van de ontwikkeling van de titel en de elementen die deze gloednieuwe game zullen karakteriseren.

In een bericht op zijn Instagram-profiel heeft Ancel concept-kunst van de titel gedeeld met "dietro le quinte"Terugkerend naar de 2008, waar het mogelijk was om de initiële ontwerpen van sommige personages te observeren (inclusief de protagonisten Jade e Pey'j). Het spel, in die tijd van ontwikkeling, "was speelbaar met veel prototypes'.

Ancel heeft echter onderstreept dat de titel in die tijd te maken had met verschillende technische problemen, vanwege de plotselinge en ongelijke ontwikkeling. Geconfronteerd met het kiezen van een "het spel van onze dromen"Of om het project enige tijd te laten staan ​​om aan een andere titel te werken, besloten Ancel en zijn team om"keer terug naar 2D", Vanaf dat moment aan het werk Rayman Origins e Rayman Legends.

Ancel heeft ook enkele functies gedeeld die betrekking hebben op de titels, zoals "verkenning van planeten, reizen in de ruimte en steden". Volgens Game Designer zouden deze elementen echter wel aanwezig moeten zijn sinds de release van het origineel Beyond Good & Evil maar later kozen ze om ze in een volgend hoofdstuk te introduceren.

Ancel besloot met te zeggen: "We hebben nog steeds veel werk, maar nu is de technologie klaar en het team is geweldig!"

Beyond Good & Evil 2 is momenteel in ontwikkeling en we wachten op mogelijke informatie over de releaseperiode.