Via een post op PlayStation Blog officiële, Keiichiro Toyama, producent van Gravity Rush 2 voor Sony Interactive Entertainment, hij betreurt het dat zijn laatste werk met een beetje vertraging komt dan verwacht: in termen van Europese datum gaat men van 30 november naar de volgende 18 januari 2017.

De reden lijkt te zijn gerelateerd aan het verschuiven van de releasedatums FINAL FANTASY XV (29 november) e The Last Guardian (6 december), wat een beetje doof zou worden, een geldige maar minder bekende titel als Gravity Rush 2. Als twistpunt zal Sony een van de DLC's gratis als betaalde content vrijgeven.

Hieronder vermelden we het integrale bericht van de producent.

Gravity Rush 2 wordt uitgebracht op 18 januari 2017

Aankomende DLC Premium Story Free

In juli hebben we de releasedatum aangekondigd van Gravity Rush 2 waarvan we dachten dat deze meer geschikt was voor de titel. Sindsdien is het scenario voor het houden van dezelfde releasedatum dramatisch veranderd, ondanks het feit dat de productie soepel verloopt.

Gravity Rush 2 is het einde van Kat's reis, dus we willen dat spelers de tijd nemen om in hun verhaal te duiken. Omdat er veel werk is verzet voor functies die asynchrone interactie tussen spelers mogelijk maken, willen we dat het grootste aantal spelers tegelijkertijd kan spelen. Daarom hebben we na zorgvuldige overweging besloten de releasedatum te wijzigen. Gravity Rush 2 lanceert 18 januari 2017 in Europa en januari 20 in het VK.

Ik verontschuldig me bij al die spelers die met bezorgdheid wachten op Gravity Rush 2. Na vier jaar een titel te hebben ontwikkeld waar we heel trots op zijn, willen we het op het juiste moment vrijgeven.

In ruil voor de verlengde wachttijd hebben we besloten om de DLC-premie voor de titel gratis vrij te geven. Dit extra verhaal speelt zich af in de Gravity Rush 2-wereld en we zijn er zeker van dat fans veel te spelen hebben.

Omdat we het vakantieseizoen en het nieuwe jaar naderen, hebben we veel fantastische dingen in de winkel, waaronder meer titelinformatie en een speciale geanimeerde functie. Houd Gravity Rush 2 in de gaten en nogmaals bedankt voor uw steun.

Reacties

antwoorden