No Man's Sky: het meest controversiële en besproken onderwerp hiervan 2016. Na het behalen van de record als de meest succesvolle lancering op Stoom dit jaar is de titel van Hallo Games staat op het punt een nieuwe prijs te winnen die verre van plezierig is: de game met de snelste uitval ooit.

Tijdens de allereerste dagen sinds de lancering van de Engelse software-huistitel, was het aantal gebruikers dat gelijktijdig verbonden was met het spel gemarkeerde 212.600-spelers. Tegenwoordig zijn de cijfers heel verschillend, met een telling die een aantal gebruikers onder 1000 toont. overdreven soortgelijke activa, van galactische veldslagen uit het oneindige heelal te reizen naar de materialen verworven op een planeet, verkenning van de ruimte tot de zwaarste ellende te verkopen: op Sky No Man's werd veel om verschillende redenen besproken. Maar bovenal: vanuit een project dat in staat is om leven te geven aan iets dat echt nieuw is voor de onvervulde beloften en voor de teleurstelling van de grootste liefhebbers van ruimteverkenning.

Al voordat de titel werd uitgebracht, was bekend dat deze was gericht op een bepaald type gamer: die gebruiker die geen actie en waanzin verwacht, maar eerder kalm en verkennend. Tot nu toe was er niets te zeggen over de titel; jammer dat alle mooie beloften van Hello Games echter onwaar zijn gebleken.

Dit nieuws is zeker niet onverwacht, vooral als je bedenkt dat na iets meer dan een week na de release van de Stoom gemarkeerd met 25.000-gebruikers, dat wil zeggen, een aantal spelers gelijk aan een tiende van het aantal dat op de releasedag aanwezig is.

Alsof dat nog niet genoeg is, lijkt het erop dat de belangrijkste voorstander van titelnieuws, Sean Murray, is volledig uit het web verdwenen. Als de projectstichter vóór de release dagelijks tweette, nu ongeveer anderhalve maand na de release, kunnen we zien dat zijn laatste contact met het publiek gedateerd is 18 augustus, iets meer dan een maand geleden.

We kunnen overwegen No Man's Sky dood en begraven? of Hallo Games Krijgt u het vertrouwen van uw gebruikers terug door de titel te hernoemen met meer inhoud? We kunnen alleen wachten op nieuw nieuws en wachten op het twitterprofiel van de oprichter van het project om uit deze ingenieuze en irritante lethargic te komen.