We merken dat we commentaar leveren op weer een ongelukkige Nintendo-prik tegen door fans gemaakte producten die (gebruikt) intellectueel eigendom zonder licentie gebruiken.
Het laatste slachtoffer is sympathiek "Geen Mario's Sky", een combinatie van een 2D Mario Galaxy en de game van het moment, "No Man's Sky". Zoals de makers (ASMB Games) weten van plaats van het spel is de titel niet langer beschikbaar bij een Nintendo-klacht. De reactie van de fans wachtte niet: veel reacties "Te laat Nintendo, het spel is nu online op veel Torrent-sites" en in het algemeen van waardering en solidariteit ten opzichte van programmeurs.

No Mario's Sky is echter pas het laatste slachtoffer van deze beruchte en compromisloze campagne voor door fans gemaakte en in wezen voor de lol projecten. Het begon allemaal ongeveer een maand geleden, toen de videogamegigant vroeg om de onmiddellijke verwijdering van 562 producten die inbreuk maken op auteursrechten, waaronder de bekende "Pokémon Uranium" en "Project AM2R". Hier de volledige lijst met het schriftelijke verzoek om verwijdering.

Nu, de vraag die ik wil stellen is: waarom? Waarom Nintendo? Ze moeten me uitleggen waarom ik de betekenis van dit alles niet begrijp. Allereerst kan ik me de tijd niet voorstellen die verloren is gegaan voor het opsporen van sporen, daders op de hoogte brengen en de situatie volgen. In secundis, waarvoor? Voor projecten dat NIET lucrano on the mark (geen van de genoemde spellen werd zelfs maar op afstand betaald) maar dat INDERDAAD promoot het en maak er een eerbetoon aan? Geen zin, Nintendo.

In plaats van de "pesters" te doen en tijd te verspillen met kleine en ongevaarlijke vissen, zouden ze moeten proberen om het te gebruiken om nieuwe spellen en dikke consoles te maken. Of misschien is de reden gewoon ... een reactie gefrustreerd om fan-made ventilatorprojecten overtuigender te maken dan al hun producten vanaf de 2006?

En wat denk jij?