"Speel de wolf onder ons!" - een van mijn vrienden zei op een dag, mijn achterstand negeerde die bestond uit honderden games die gedurende vele jaren van een geëerde carrière als videogame waren verzameld. "Waarom probeert u The Walking Dead of Game of Thrones niet? De Telltale-spellen zijn prachtig ". Ik besloot het even te negeren, te wachten op aanbiedingen en een plotseling verlangen om me van gedachten te doen veranderen. Om dit streven te bereiken, was het echter een simpele advertentie die betrokken is één van 's werelds stripfiguren die me begeleidt sinds de kindertijd en nog steeds inspireert me tot tientallen euro's te brengen in stripboeken elke maand. Natuurlijk, zoals de titel van het artikel suggereert, heb ik het hier over BATMAN - The Telltale Series, de laatste videogame van de krokodil met de naam Hooded DC Comics, na de gelukkige saga van Arkham samengesteld door Rocksteady e Warner Bros. Interactive Entertainment.

Het zal niet de echte actie zijn om deze keer een meester te zijn: zoals je zult weten als je de andere titels van dezelfde studio hebt gespeeld, is het een grafisch avontuur wiens plot ontrafelt, net alsof het een komisch verhaal of een televisieserie is, in afleveringen die periodiek worden uitgebracht op de digitale platforms van pc's en consoles.

Batman-veelbetekenende-review-07

Realm of Shadows, dit is de naam van de eerste van vijf hoofdstukken, zal ons in de schoenen van één plaatsen Bruce Wayne nog steeds onzeker en van een oppasser bijna met de eerste wapens, via een gameplay van punt- en kliksecties, gekozen in de dialogen en snelle tijdgebeurtenis wat de uitkomst van de gevechten van de Dark Knight zal bepalen (zelfs als slechts gedeeltelijk) en de tracks die we willen reizen om onze evenementen uit te voeren. We staan ​​voor een burgerwacht die zijn eigen legende bouwt aan het geluid van Batarang en gewelddadige lijfstraffen, tot a Harvey Dent nog steeds gezond verstand verloofd in zijn run om burgemeester te worden en bij de eerste vleermuisbezoek aan de verleidelijke Catwoman. Er zullen ook meer vijanden voor meer Wayne dan Batman zijn, zoals Carmine Falcone, evenals onverwachte en interessante revisiting van bekende persoonlijkheden van wie ik echter helemaal niets zou onthullen.

Batman-veelbetekenende-review-04

Hoewel de grafische weergave in het algemeen vrij aangenaam is (zelfs als deze niet al te veel waarde heeft), wordt Batman beïnvloed door het vervelende probleem van a beeldsnelheid te laag, tenminste op de release PlayStation 4 dat ik het plezier had om te spelen. Dit kunnen we duidelijk opmerken tijdens de schermutselingen van de burgerwacht met puntige oren tegen zijn vijanden, maar niet alleen; Ik heb het gevoel dat het verenigbaar is met de oude consoles en zelfs met smartphones verklikker om in te haken op welke manier de vleugels van de bat, niet de volledige kracht geven aan de motoren van zijn Batmobile. Bijna als een sop, echter, aan het begin van ons avontuur kunnen we de toon van de Bat-tech, die de kleur van de gadgets, sommige delen van de apparatuur en de grafische interface van de Batcaverna bepalen. Gelukkig, op het andere niveau, zijn nasynchronisatie en soundtrack, in staat om perfect de sfeer van de franchise waaruit de game is getekend opnieuw te creëren, met geluiden die me soms deden denken aan de filmtrilogie van Nolan en de onvergetelijke televisieserie van de 90-jaren.

Batman-veelbetekenende-review-03

Ik pakte de sommen en vond de Bruce van deze versie van Telltale een beetje 'aarzelend en niet resoluut, maar ik veronderstel dat deze keuze noodzakelijk was om elk type speler beter in zijn schoenen te laten passen. De keuze om een ​​jonge Batman te vertellen, maar tegelijkertijd al begonnen, ondermijnt helaas de vertelling die volledig vermijdt de oorsprong te vertellen, hoewel nu bijna iedereen weet, samen met het pad dat hem ertoe bracht op te staan ​​tegen verdediging van Gotham, en plaatst ons alleen voor het eeuwige innerlijke conflict dat onze held verdeelt tussen absolute gerechtigheid en persoonlijke wraak. Een nogal interessante ervaring voor de meest ervaren fans van Batman, maar ik vraag me af: het zal hetzelfde zijn voor degenen die de vleermuis kennen, alleen voor een film in de bioscoop of voor horen?

Batman-veelbetekenende-review-02

Ondanks de hierboven besproken technische problemen, ontvoerde deze visie van Batman me voor de duur van zijn eerste hoofdstuk, verveelde me nooit; Ik wil graag weten hoe het prachtige plot dat door Telltale is georkestreerd in de volgende afleveringen zal ontrafelen, en dat de ontwikkelaars een succes wensen dat gelijk is aan dat van hun andere werken, ondanks de keuze om de titel voor te stellen alleen in het Engels: Als er geen dialoog is met de dialogen voor degenen die er slechts één beheersen Engelse videospellen, Ik moet kritiek in de richting van sturen keuzes; de beschikbare tijd, is natuurlijk niet oneindig (vaak komt neer op een kwestie van seconden) en in staat zijn om beter inzicht in de betekenis van elke uitspraak moeilijk voor degenen die beginners zijn met de taal zou kunnen zijn. We kunnen alleen maar hopen, zoals gebeurde voor titels als Life Is Strange, waarmee in de toekomst een upgrade met de Italiaanse taal het gebruikersbekken kan vergroten.

Batman-veelbetekenende-review-01