Pokémon Go in Ip
Foutscherm

Slechte verrassing voor diegenen die de Pokémon Go-app hebben gedownload. Als de app vanuit Italië wordt gestart, verschijnt er in feite een foutmelding. Dit komt omdat de toegang tot gameservers wordt geblokkeerd door Italië en de enige manier om te spelen is door een proxyserver of een VPN te gebruiken. Blijkbaar heeft de Niantic, zich bewust van het lek, het blok toegepast om orde te scheppen in de publicatie van het spel en om de servers al overbelast te maken. Sommige Italiaanse spelers zijn nog steeds verbonden omdat ze niet zijn uitgelogd, maar naar alle waarschijnlijkheid zal de volgende aanmelding het foutbericht bevatten. Het lijkt duidelijk dat Niantic geen gebruikersaccounts zal verwijderen, maar hierop hebben we geen zekerheden aangezien we geen officiële communicatie van de ontwikkelaars hebben en we ook niet weten wat de officiële releasedatum in Italië is.

UPDATE: Servers zijn terug toegankelijk, waarschijnlijk waren dit problemen als gevolg van serveroverbelasting of problemen met de inlogserver uit Italië

Reacties

antwoorden