The Elder Scrolls is een titel die beantwoordt aan een wereld van verwachtingen. We hebben het echter niet over het zesde hoofdstuk na Skyrim waar we allemaal op wachten, maar de spin-off genaamd The Elder Scrolls: Legends.

Ik was onlangs uitgenodigd voor de bèta en ik moet zeggen dat de game echt goed belooft. Hoewel er veel kaarten zijn die van magie beginnen om naar hearthstone te gaan (en iedereen met een zeer solide fanbase), moet worden gezegd dat deze titel, met goede reden, het juiste marktaandeel kan veroveren .

Legends_Altmer

Legends is een kaartspel met personages en plaatsen uit de verschillende oudere rollen en heeft drie klassieke spelmodi: Campaign, Arena en Battle. De spellen zullen plaatsvinden volgens een stijl die iedereen inmiddels kent, waarbij de tegenstander wordt geëlimineerd door de vitale punten (magie) en een toenemend aantal mana van beurt tot beurt te elimineren om de kaarten te spelen (hearthstone). De wezens en krachten van de kaarten voor degenen die al bekend zijn met dit soort spellen zullen geen specifieke toevoegingen aan je ervaring hebben, maar er is iets nieuws en interessants in het vechtsysteem. Ik heb het met name over de verdeling van de speeltafel die zowel horizontaal als verticaal zal zijn, praktisch zullen we niet langer het klassieke face-to-face over de hele linie hebben, maar eerder een soort Cartesiaans plan met gevechten zowel rechts als links van de speler en goed onderscheiden van elkaar. In feite zullen de wezens die je aan je rechterkant zult spelen, in de overgrote meerderheid van de gevallen, de tegenstanders aan je linkerkant niet kunnen aanvallen en vice versa. Het lijkt een dwaasheid, maar in werkelijkheid dwingt het ons om strategieën te implementeren die heel anders zijn dan vroeger.

Ik vond ook wat diversiteit in de dekconstructie. Voordat we de selectie van de kaarten bereiken, zullen we in feite worden aangespoord om twee attributen te kiezen uit vijf mogelijke: kracht, weerstand, behendigheid, intelligentie en wil. De combinatie van uw keuzes bepaalt de klasse van uw kaartspel en, bijgevolg, de kaarten die het beste bij uw speelstijl passen. Een ander belangrijk aspect, naarmate je een hoger niveau bereikt met je personage, kunnen de kaarten in je bezit evolueren en verbeterde versies van dezelfde kaart worden. Een rekruutkaart kan bijvoorbeeld veranderen in een soldatenkaart met verbeterde krachten en vaardigheden, enzovoort.

Dan, sprekend over de Arena-modus, lijkt het nu veel meritocratischer dan de haardsteen, maar we zullen zien of het in deze richting zal doorgaan, omdat het nog steeds onduidelijk is wat het bedrijfsmodel van dit product is.

Als je echter fan bent van The Elder Scrolls, de omgeving eromheen en de LORE (LORE, LORE xD), dan moet je het echt proberen, vooral voor de verhalende aspecten van de verhaalmodus die echt lekker zijn. Als je gewoon een kaartspel wilt spelen, is deze titel misschien iets voor jou als je van plan bent om met andere mechanica te experimenteren dan de gebruikelijke titels op de markt.

Veel plezier!