DOOM-dekking
Cover van het spel

De soundtrack van DOOM, remake van het beroemde spel uit 1993, verbergt satanische boodschappen. De meest oplettende oren zullen het onmiddellijk hebben opgemerkt, gewone stervelingen hebben zich tot het spectrogram gewend om het op te merken. In feite is het met een spectrogram mogelijk om het nummer 666 te vinden op verschillende punten van het spoor, dat volgens de bijbelse traditie het nummer van het beest is, toegeschreven aan Satan.

Dit is natuurlijk alleen een paasei, maar er zit veel meer achter deze mysterieuze soundtrack. De Australische muzikant Mick Gordon, DOOM Soundtrack, verklaarde in een reeks video's op YouTube dat de soundtrack van oude deuntjes en Russische of Sovjet-synthesizers gebruikte om de soundtrack te maken.

Als je niet naar de track "aangeklaagd" hebt geluisterd en als ik je een beetje nieuwsgierig maak, laat ik de link naar de video's achter