DOOM-dekking
Cover van het spel

De soundtrack van DOOM, een remake van het bekende spel van 1993, verbergt satanische berichten. De meest aandachtige oren zullen onmiddellijk hebben opgemerkt, de gewone stervelingen hebben zich tot het spectrogram gewend om het op te merken. Met een spectrogram is het inderdaad mogelijk om het nummer 666 in verschillende punten van het nummer te vinden, wat volgens de bijbelse traditie het nummer van het beest is, toegeschreven aan Satan.

Dit is natuurlijk alleen een paasei, maar er zit veel meer achter deze mysterieuze soundtrack. De Australische muzikant Mick Gordon, DOOM Soundtrack, verklaarde in een reeks video's op YouTube dat de soundtrack van oude deuntjes en Russische of Sovjet-synthesizers gebruikte om de soundtrack te maken.

Als je niet naar de track "aangeklaagd" hebt geluisterd en als ik je een beetje nieuwsgierig maak, laat ik de link naar de video's achter

Reacties

antwoorden