De Canadese onafhankelijke ontwikkelaar Frima Studio kondigde aan dat zijn virtual reality-ervaring zich afspeelde in de Noorse mythologie, FATED: The Silent Oath, beschikbaar vanaf april 28 voor Oculus Rift en HTC Vive, evenals de lancering van PlayStation VR.

"Angst is een emotie die gemakkelijk te verkrijgen is in virtual reality, maar voor voorbestemd, we wilden vele andere, meer complexe stemmingen verkennen, waaronder emotie, verdriet en geluk, "zei Vincent Martel, uitvoerend producent van Frima Studio.

Ontwikkeld met Unreal Engine 4 specifiek voor virtual reality, is het avontuur geschreven door de auteur van Assassin's Creed, Jill Murray en vertelt over de verbanning van een man met zijn gezin tijdens de Ragnarök, de Apocalyps volgens de Noorse mythologie.

Zowel het verhaal als de trailer beloven, fantasie- en avonturieriefhebbers kunnen brood voor hun tanden hebben (hoewel ze in een paar ehehees kunnen spelen). We hopen dat het spel aan de verwachtingen voldoet. De trailer: