Het was de verre 1980, ik was nog niet geboren en toen bracht Nintendo die serie "scacciapensieri" uit, genaamd Game & Watch. Waarom deze naam? Simpel, omdat je naast het spelen ook de klok kon zien.

Game & Watch Ball, de beroemdste Nintendo-serie "scacciapensieri"

Er waren zoveel soorten games en horloges, met verschillende vormen, verschillende spellen, een of twee schermen. De bekendste was Game & Watch Ball, waar ook de legendarische Mr. Game & Watch was.

Nu zul je je zeker afvragen hoe je een wens kunt doen voor een Game & Watch, omdat deze niet langer in productie is. Hier is het antwoord: als lid van de Nintendo Club had ik de kans om Game & Watch Ball te spelen, maar ik had niet genoeg punten. Ik kreeg nogmaals de kans om er een te hebben dankzij de My Town's Used Market, maar deze werd na een zeer korte tijd verkocht.

Ik speelde de Game & Watch Donkey Kong 3 huis van een goede vriend tijdens dat spel dat ik altijd gedacht over hoeveel ik wilde een te hebben en hoeveel het zou een overblijfsel van die waarde kosten. Een zoekopdracht op Amazon vertelde me dat Ball 60 euro kost, een hele lage prijs, en dat het binnen een maand bij mijn huis zou aankomen, als het maar beschikbaar was. Zie een spel zo veel geïmiteerde (denk maar aan de harp Tiger) is dus ook nodig is vandaag de dag is genoeg om het succes van deze elektronische spel, angstvallig bewaard door verzamelaars en liefhebbers begrijpen.

Zodra de Game & Watch weer beschikbaar zal zijn op Amazon of de markt, zal ik zeker van de gelegenheid gebruikmaken om er een van mijn eigen te hebben, misschien laat ik hem op het nachtkastje achter als een klok en speel ik wanneer ik wil. Ik hoop dat je snel terugkomt, zodat ik het in mijn verzameling kan plaatsen. Hoewel ik er nog nooit een heb gehad, zit Game & Watch altijd in mijn doos met videogames, samen met al die memorabilia die ik zo graag heb gewild en toch, op de een of andere manier, maak ik deel uit van het leven van mijn videogame.