Alles is maart 14 geboren toen Chris Charla, directeur van onafhankelijke ontwikkelaars voor Xbox, op de officiële Microsoft-website plaatste brief met de intenties voor de Game Developers Conference. Onder deze doeleinden, een beetje kijken, zoals de eerste verschijnt alleen de "Cross-Network spelen": Dit betekent dat spelers die de Xbox Live-service gebruiken, kunnen spelen met gebruikers van andere multiplayer-netwerken. Hij benadrukte echter dat, terwijl het stimuleren en bevorderen van het initiatief, zal zijn naar het oordeel van de ontwikkelaars te steunen deze toevoeging. Het is duidelijk dat gebruikers de optie hebben om alleen met tegenstanders op hetzelfde netwerk of platform te spelen.

Cross-Network
De beroemde game in Psyonix Studios

Hij sluit de brief af door niet alleen aan te kondigen dat de eerste game waarop de functie wordt getest Rocket League is, maar dat de uitnodiging om deel te nemen open staat voor ALLE netwerken (Sony inbegrepen).

Het nieuws is, althans persoonlijk, absurd en radicaal zouden veranderen helemaal de videogame-wereld. De eerste vraag was: accepteert Sony? Economisch gezien zou het geen reden hebben om dit te doen als de best verkochte console van de volgende generatie, en we weten allemaal hoe belangrijk het is om dezelfde console te hebben als je beste vriend om alleen met je favoriete titels te spelen. Maar tegen alle verwachtingen in sprak Shuhei Yoshida (voorzitter van Studios SCE) aldus voor een interviewer van het tijdschrift Eurogamer: "Voor ons is er niets nieuws, we hebben al samengewerkt met ontwikkelaars om netwerkoverschrijdend spelen tussen pc's mogelijk te maken. en PS4 / 3, zoals Street Figher 5 of Rocket League. Het is natuurlijk gemakkelijker om het te doen met een open platform zoals de pc, het verbinden van twee gesloten en verschillende netwerken zal moeilijker zijn: we werken graag samen met elke ontwikkelaar of uitgever die dit van plan is.

Pur niet zonder veel tekort, heeft de horizon geopend voor iets totaal revolutionairs. Of misschien nee, wie weet. Een PS4-speler wil bijvoorbeeld geen FPS spelen tegen een pc-gebruiker of, in het algemeen, bent u misschien niet alleen geïnteresseerd in interactie met andere platforms.

Dit is Shuhei Yoshida's volledige interview, goede visie!

1 commentaar

Reacties zijn gesloten.