Misschien heeft niet iedereen het geprobeerd, maar natuurlijk weet iedereen het. Super Mario Bros. is het meest bekende spel in de serie gewijd aan de beroemdste Italiaanse loodgieter ter wereld. Gemaakt door Nintendo en ontwikkeld voor NES in 1985,

Cover van het spel

Super Mario Bros. is een platform side-scrolling, waarvan de protagonist (Mario, ed) moet Princess Peach te redden uit de klauwen van Bowser overwinnen duizend obstakels, level na level. De moeilijkheden zijn om de hoek, in feite het eerste niveau zullen we de Goomba vinden, kunt bruine paddestoelen je leven, en Koopa, groene schildpadden met schelpen kan je doden, zelfs met een shell hit. Mario zal elke tegenstander staan ​​met de sprong, zijn belangrijkste vaardigheid, en we zullen hem helpen bij het super paddestoel, paddestoel met rode stippen kapel en twee zwarten ogen, die de grootte van Mario, de bloem van de brand toeneemt dat laat hem vuurballen schieten en de ster die hem onoverwinnelijk maakt. voor een paar seconden. Aan het einde van elk niveau is er een kasteel met een vlag. Om het level te beëindigen spring je gewoon op de vlag.

Weinig nieuwsgierigheid: in Super Mario Bros. is er het beroemdste voorbeeld van friendzone. Uiteindelijk vertelt prinses Peach Mario dat hij verliefd is op Luigi, de jongere broer van zijn vriend Mario.

Dankzij al deze elementen, Super Mario Bros. is een echte gaming meesterwerk, een klassieker die elke liefhebber van retrogaming zou willen spelen

We praten over videogames is niet de eigenaar van de afbeeldingen in dit artikel, dus dank de eigenaren.