Het is nu bekend dat YouTube binnenkort televisie zal doorgeven door inhoud en visualisatie, zelfs zo dat sommige sportfederaties de evenementen liever streamen op het thuisplatform van Google in plaats van op televisie. We weten bovendien allemaal dat op YouTube Italia de mode van gamers is ontploft, jongens en meisjes die, voor plezier of verlangen naar succes, hun games opnemen in videogames (in jargon) en deze vervolgens uploaden naar de Tube. Deze jongens spelen voornamelijk videogames die bekend zijn bij het publiek om hun vaardigheden te tonen, waardoor het aantal weergaven toeneemt.

Een gamer in het midden van een League of Legends-wedstrijd
Een gamer in het midden van een League of Legends-wedstrijd

Het gebeurt echter vaak dat, zodra ze belangrijke doelen bereiken (tenminste 10.000 geregistreerd), ze worden gecontacteerd door onafhankelijke ontwikkelaars met als doel reclame te maken voor hun games door ze te laten proberen op video door deze gamers. Dit is het voorbeeld van Minecraft, het bekende notch cube-spel is misschien wel het beroemdste van de indiegames. Het is wereldberoemd geworden dankzij YouTube, en heeft zo'n succes bereikt dat het onlangs door Microsoft is gekocht en ook beschikbaar is gemaakt voor XBOX, PlayStation en WiiU.

Laten we dus eens kijken naar de hoofdvraag: wat zou het einde betekenen van de indiegames als er geen gamers waren op YouTube? Voor kleine onafhankelijke ontwikkelaars zou het leven lastiger zijn: ze zouden allemaal hetzelfde moeten doen voor alles op Steam, het bekende platform om digitale games te kopen, en ze zouden geadverteerd moeten worden, misschien door het aanbieden van een demoversie, openingspagina's over sociale en trailers maken zoals het hoort. Dit alles omdat er niemand zou zijn die voor hen de spellen kon adverteren. Ondanks de verschillende stappen wordt niet gezegd dat de Indie-game hetzelfde succes heeft als de gamers. Dit zou natuurlijk voordelig zijn voor grootschalige fabrikanten, gamers die, hoewel ze niet bang zijn voor de vergelijking, minder rivalen zouden hebben in de race voor de meeste verkopen.

Zijn we zeker dat de mode van gamers eigenlijk de ondergang is van YouTube en de wereld van videogames?

 

Laten we praten over Videogiochi heeft niet de rechten om de afbeeldingen in dit artikel te gebruiken. Wij danken de eigenaren daarom

Voor de omslagafbeelding: applemagazine.com

Voor de gamerafbeelding: commons.wikimedia.org (creative commons-licentie)