De ouderen van jullie zullen zich zeker herinneren hoe leuk het was om je favoriete titel te spelen in het gezelschap van iemand, van de eerste fps zoals 'Medal of Honor', of tot de wildste races met 'CTR' op de oude en dierbare PS1, die bijna altijd eindigt allemaal met een mooi en gezond 'vuistgevecht' in harmonie (of bijna) met je kleine broertje / zusje of met een bedriegende vriend die, om te winnen, de controller loskoppelde, waardoor je allereerste binnenlandse burgeroorlogen begon, daarna volgden uiteraard, uit het geschreeuw van je moeder die de gebruikelijke woorden "kijk, ik zet het uit!" uit. maxresdefault CTR

Welnu, met het verstrijken van de jaren en met de komst van online gaming op consoles (en de zeer mooie abonnementen om te betalen), is dit plezier steeds meer verloren gegaan, waardoor zelfs de ontwikkelaars alleen hun interesse concentreerden en exclusief op online multiplayer, waarbij de splitsing bijna volledig wordt weggelaten. Vooral de laatste tijd lijkt het op consoles bijna onmogelijk om een ​​titel te vinden om in gezelschap te spelen, misschien op een van die winteravonden waarin je besluit thuis te blijven, en dan moet je je toevlucht nemen tot die 2-3 games die nog steeds , zij het nauwelijks, garanderen het split-screen. Een goed voorbeeld kan Halo zijn: nadat het een van de beste titels ooit was om gespeeld te worden, zelfs met 16 mensen, allemaal tegelijkertijd aanwezig binnen dezelfde muren (met behulp van de systeemlink), besluiten de 343 met een twist om geen multiplayer te implementeren locale in hun nieuwste creatie, Halo5.

3-1 halo multi

Kortom, deze modaliteit is zeker een van de mooiste die er bestaat, waarin iedereen tegen of samen met een persoon aan de andere kant van de aarde kan spelen, maar we willen echt voor altijd minder plezier doen dat een goed spel kan geven gespeeld op hetzelfde scherm met je vrienden?