Beste oude en nieuwe vrienden, welkom terug. Na een paar maanden afwezigheid heropent Parliamo di Videogiochi opnieuw en probeert met een nieuwe opstelling het werk vol passie voort te zetten tot aan de afsluiting ervan. Dankzij Wayback Machine heb ik de site geraadpleegd vanaf de eerste versie tot het laatste artikel van de 2 april, om te proberen een schijnbaar beëindigd avontuur opnieuw te beleven. Laten we echter voordat we verder gaan, de fasen van deze reis in de wereld van videogames samen bekijken:

1 DECEMBER 2009 - Parliamodivideogiochi.it is geboren, het eerste artikel is van Tommaso De Benetti. Zoals de oudere "volgers" misschien al geraden hebben, neemt de introductie van dit artikel de woorden van De Benetti over in zijn eerste artikel.

24 JUNI 2010 - Opent het officiële YouTube-kanaal Laten we het hebben over videogames onder begeleiding van Fraws.

DECEMBER 2010 - Laten we het hebben over videogames die 1 jaar uitvoerden.

5 JUNI 2011 - Laten we het eens hebben over videogames-updates met een nieuwe stijl en nieuwe afbeeldingen.

DECEMBER 2011 - Om de 2-jaren te vieren, hebben we het over Videogichi is opnieuw bijgewerkt.

DECEMBER 2012 - 3 jaar Parliamo di Videogiochi, de nieuwe redactie wordt geleid door Fraws en Bruno.

6 JULI 2013 - Laten we het eens hebben over videogames-updates met een nieuw logo en een nieuw grafisch ontwerp.

DECEMBER 2013 - PdV viert zijn 4-verjaardag met 50.000 likes op Facebook, 7.000-volgers op Twitter en meer dan 180.000-abonnees op YouTube.

DECEMBER 2014 - 5 verjaardag voor Parliamo di Videogiochi, het YouTube-kanaal "Momenti di Qualità" is geboren, beheerd door Fraws, Ellino, Voky en Dark Lord, gewijd aan gameplay en off-topic. De live-avondstreaming, voornamelijk bewerkt door Ellino, gaat van Twitch naar Hitbox. Verder bereikt het hoofdkanaal 300.000-leden.

2 APRIL 2015 - We hadden het over videogames. De site sluit, Ellino, Voky en Signore Oscuro, gezichten van het YouTube-kanaal, verlaten de redactie. Eerder hadden Rigor en KittyTee hetzelfde gedaan.

DECEMBER 2015 - Laten we het eens hebben over Videogames is herboren en viert 6-jaren, en gaat door met dezelfde stijl waardoor het een referentiepunt is geworden voor veel Italiaanse gamers, en dat nog lang zal blijven.

Dus laten we beginnen met praten over videogames, zonder ons zorgen te maken over de gevolgen zoals we altijd hebben gedaan en hoe we dat altijd zullen doen, en we zullen dit nooit moe worden.