Het zou logisch zijn om te denken dat de belangrijkste concurrenten van Netflix zijn tv-kanalen of andere streamingplatformen, zoals HBO of Amazon Video, maar zo lijkt het Fortnite is een nogal relevante bron van zorg voor leidinggevenden van Netflix.

Het nieuws kwam in een brief die was opgenomen in de Netflix resultaten vierde kwartaal en benadrukte dat de concurrentie niet beperkt is tot andere streamingbedrijven. Het lijkt erop dat het succes van de game de mogelijkheid heeft om de populaire streamingdienst te beïnvloeden.

Dit zijn de woorden van Netflix:

We concurreren met (en we verliezen met) Fortnite meer dan HBO. Er zijn duizenden concurrenten die tot doel hebben de consumenten te vermaken in deze zeer gefragmenteerde markt ... Onze groei is gebaseerd op hoe goed onze ervaring in vergelijking met alle andere ervaringen op het scherm met inbegrip van de consument kan kiezen.

Hoewel succesvolle games potentiële kijkers weghalen van Netflix, is het tegenovergestelde ook aannemelijk, zij het op een kleinere schaal. Sommige ontwikkelaars willen geen game lanceren op dezelfde dag dat een grote serie op Netflix arriveert. Kortom, het is een echte oorlog voor de vrije tijd van mensen!

Reacties

antwoorden