"Vrouwen moeten de kracht vinden om hun echtgenoten te verlaten die zijn verwoest door videogameverslaving": dit is de titel van a artikel de La Stampa inmiddels 10 dagen geleden. Onze titel wil daarom een ​​parodie zijn; in plaats daarvan wil ons artikel alle rages die dagelijks worden uitgedrukt, zonder enige vorm van kennis, in de videogamewereld plaatsen.

De auteur van het originele artikel, Maria C., voegt de laatste in haar column "Het antwoord van het hart" (Ja, het wordt echt zo genoemd, hoewel "reactie met de cul * het veel meer zou hebben gemaakt). De structuur is simpel: degenen die het lezen, schrijven naar haar en ze antwoordt. In dit geval was het schrijven van een vrouw een moe van haar man die uren doorbrengt voor 'Fortnite'.
Enkele fragmenten uit de brief van de wanhopige vrouw:
"Mijn liefde is in de val gelopen van verslaving. Nee, het gaat niet om medicijnen, ook al verandert het niet veel. Zijn naam is "Fortnite" en is een spel van de Playstation dat is gevangen, getransformeerd, vernietigd. Hij verwaarloost niet alleen mij, maar ook zijn werk. [...]
Alles wordt steeds moeilijker, zelfs om deze situatie voor vrienden te verbergen om mijn man te beschermen tegen roddel en slechtheid. Ik zit in de val, ook een gevangene van "Fortnite" en ik weet niet wat ik moet doen. "


Het antwoord van de journalist:
"Beste Chiara, dit is niet de eerste keer dat ik het probleem van de verslavende videogames heb aangepakt en er zijn verschillende brieven die ik niet alleen ontvang van vriendinnen en vrouwen, maar ook van moeders met hetzelfde probleem.
Toen ik enige tijd geleden een paar regels streng opdroeg aan volwassenen die te lang speelden, kreeg ik een lawine van protesten en beledigingen. [...]
Dus ik beantwoord je met oprechtheid op de hoogte van de kritiek dat ik zal komen van diegenen die niet willen begrijpen dat ze de videogames niet demoniseren maar dat ze hun ongepast en schadelijk gebruik benadrukken. Van wat je me vertelt, denk ik dat je weinig kunt doen. Je bent niet zijn moeder en hij is een volwassene, dus behalve dat je hem probeert te overtuigen om geholpen te worden, heb je geen andere wapens. Als je het niet goed wilt uitleggen, omdat je het doet. Je houdt van hem, maar je kunt niet getuige zijn van zijn zelfvernietiging. Hij moet de kracht vinden om uit deze virtuele vortex te komen waarin hij is uitgegleden en moet het zelf doen. [...]
Geef niet op, maar nu "laat het gaan". "


Wat kan ik zeggen, ik weet niet waar ik moet beginnen. Laten we beginnen bij het bedrijf: de journalist studeerde economie af aan de LUISS, dus vermoedelijk zonder enige vorm van (professionele) competentie op het gebied van psychologie, sociologie of verslavingen. Afgezien van de banaliteit, het "pseudo-feminisme" en de melodramatische aard van de gegeven adviezen ("mollalo") Een moeder voor een vriend, laten we verdergaan naar wat ons interesseert.
Maria zegt dat ze "videogames niet wil demoniseren maar hun oneigenlijk gebruik wil benadrukken". Oké. Ik zal je wat advies geven zodat je de volgende keer minder onbegrepen kunt zijn:

a) Een minder sensationele titel, ten koste van videogames, zou dit de geloofwaardigheid kunnen vergroten
b) Benadruk dat we alleen "het oneigenlijk gebruik" van iets willen veroordelen, zonder een halve regel te verspillen aan de mogelijke triggersNou, het lijkt erop dat het enige dat veroordeeld moet worden de manier is waarop iemand buitenaards is (in dit geval het videogame) en niet de triggers van deze houding. Zoals degenen die het nemen met medicijnen die zich verspreiden zonder rekening te houden met de sociale problemen die erachter schuilgaan. Bijziendheid of kwade trouw?
c) Veranderde deze redenering, of begrijp dat achter een verslaving in de allereerste plaats een reden is, probeer er rekening mee te houden dat, in sommige gevallen, het videogame een valvova wordt van een alternatief voor vele anderen, zoals het bovengenoemde medicijn. Als Fortnite er niet was geweest, zou de geliefde waarschijnlijk daar geweest zijn. Dus meer dan het op Fortnite af te sluiten, je moet hem bedanken.
d) Blijf videogameverslaving niet behandelen (ervan uitgaande dat deze bestaat), omdat elke andere verslaving daarom dwaas is. Hoe dom is de slotzin van het artikel: "mollalo". Stoppen met het? Waarom zou een maatschappelijk werker zeggen dat het eerste wat hij tegen een ouder met een drugsverslaafde zou zeggen: "Laat hem met rust"? Waarschijnlijk wel, in het geval van interesse om het verder te laten zinken.

Tot slot wil niemand a priori videogames verdedigen. Eenvoudig, zelfs in naam van een intellectuele en journalistieke eerlijkheid, zou het de voorkeur verdienen om zulke delicate kwesties te behandelen met een minimum aan kennis en kennis, nog beter als het wetenschappelijk is (verre van dat we het videogame zeggen als de redding van de mensheid zonder enige vorm van bewijs ).
Voor velen van ons heeft videogaming veel tijd verdiend, we weten het heel goed; aangezien we ook weten dat die tijd weggegooid wordt, als we het zouden gooien en / of gebrek aan wil om het anders te gebruiken, zouden we het toch gegooid hebben.

Reacties

antwoorden