Sneeuwstorm hij heeft al zijn fans en liefhebbers van bedwelmen weer verlaten Overwatch, toont zichzelf altijd erg open over LHBT-denken. In deze uren is een nieuw kortverhaal gepubliceerd dat het verleden onthult 76-soldaat, een van de favoriete community-personages, die aan de wereld openbaart dat de laatste hij is homo.

In dit verhaal (dat je kunt downloaden vanaf hier) vertelt hoe Jack Morrison, de toekomstige 76-soldaat, het had gedaan een romantische relatie met Vincent, maar hij huwde later een andere persoon die Jack opgeeft.

Na de homoseksualiteit van Tracer ontdekken we daarom ook die van Soldier 76. Als het ding sommigen niet zou plezieren, met veel discussies die op internet zijn geboren Blizzard-forum, er zijn veel mensen die de opening van het softwarehuis waarderen voor deze verhandelingen die in sommige delen van de wereld nog steeds een taboe zijn.

Dezelfde hoofdschrijver van de game, Michael Chu, bedankte alle fans voor de waardering van het verhaal en voor het "hebben" van het relatie tussen Jack en Vincent.

Kortom, homoseksueel of niet, 76-soldaat blijft een van onze favoriete personages, zoals het zou moeten zijn.

Reacties

antwoorden