De wereld van videogame-entertainment evolueert altijd en Nintendomeer dan wie dan ook, het is altijd een drager geweest van innovatie in plaats van hardwareverbeteringen in termen van brute kracht.

Het is dan ook geen wonder dat wat de maatschappij van Kyoto op de markt zal voorstellen in de toekomst heel anders zal zijn dan we gewend zijn zou kunnen stoppen met het produceren van thuisconsoles. Dit waren de woorden van de huidige president Shuntaro Furukawa, maar het is goed om te contextualiseren:

In de gaming-industrie is er niet veel dat we kunnen doen om de risico's te verminderen, het is onze taak om onze klanten innovatieve en unieke manieren te bieden om plezier te hebben met onze games.

We zijn echter niet gesloten met onze consoles. We bieden altijd onze "Nintendo-ervaring" en dit komt op dit moment overeen met Switch en aanverwante software, maar de technologieën veranderen. We zullen flexibel blijven nadenken over hoe we deze ervaring in de loop van de tijd kunnen bieden.

Op de lange termijn kan onze focus als bedrijf bijvoorbeeld ook van thuisconsoles naar andere sectoren gaan, voor ons is flexibiliteit even belangrijk als vindingrijkheid.

Woorden die diegenen bang maken die Nintendo's verre consoles niet kunnen zien, maar het is goed om te benadrukken dat de woorden van Furukawa deel uitmaken van een 'interview met Nikkei, een economische krant gericht op een bepaald type gebruiker die geld het belangrijkste aspect van een bedrijf maakt.

Zoals de president zelf heeft opgemerkt, is Nintendo er in elk geval altijd één geweest flexibel bedrijf, gaande van de productie van kaarten, van consoles tot smartphones, tot de puurste merchandising, de landing in de bioscoop en de bouw van pretparken. Een andere toekomst is op zijn minst plausibel, maar dat Nintendo zal niet langer produceren home console is alles te zien.

Reacties

antwoorden