Electronic Arts heeft een blog geplaatst op Medium die game-ontwikkelaars presenteert met een nieuw online game-ontwikkelplatform genaamd Project Atlas.

In wezen lijkt het erop dat EA samen 1.000-mensen heeft samengesteld die werken om de meest uiteenlopende technologieën voor de ontwikkeling van videogames op elkaar te verenigen. Atlas, een verenigd knooppunt voor ontwikkeling en uitvoering van spellen. Dit is wat we in de post lezen:

Op dit moment moeten ontwikkelaars veel tijd besteden aan het samenwerken van de verschillende diensten. Tijd en middelen die kunnen worden besteed aan het maken van nieuwe games, concepten, verhalen of personages. Met een geïntegreerd platform dat consistentie biedt, zullen gamemakers meer tijd en energie hebben voor creatief streven.

Het is een intrigerend idee. EA zegt dat Project Atlas de optie zal bevatten om servers toe te voegen voor extra verwerkingskracht, wat behoorlijk lijkt op hoe Microsoft het oorspronkelijk aankondigde Crackdown 3.

Met Project Atlas, een native cloud, kunnen we de grenzen van individuele systemen overschrijden. Voorheen was elke simulatie of weergave van spelacties beperkt tot de verwerkingsprestaties van de console of pc van de speler of tot een enkele server die met het systeem communiceerde. Door gebruik te maken van de kracht van de cloud, kunnen spelers een netwerk van vele servers aanboren, toegewijd aan het berekenen van complexe taken die, in samenwerking met hun apparaten, dingen zoals hyperrealistische vernietiging kunnen bieden in nieuwe HD-spellen, praktisch niet te onderscheiden van het echte leven

Reacties

antwoorden