MS-DOS, het op tekst gebaseerde besturingssysteem dat werd gebruikt voordat Windows de wereld overnam, was de manier waarop games decennia geleden op pc's werden gespeeld. Hij is al lang dood, maar blijkbaar gaf een groep ontwikkelaars niet op.

Dopo aver raccolto 100.000-dollars op Kickstarter, David Murray is aan het werk Planet X3, een strategiespel dat zal draaien op het beroemde besturingssysteem dat voor de eerste keer in de 1981 is uitgebracht.

Niet verrassend, hij kwam enkele problemen tegen. In een interview met Gamasutra in feite spreekt hij over de uitdagingen bij het realiseren van een gloednieuw spel voor zo'n oud besturingssysteem.

Je zoekt naar Google [een programmeerprobleem], er zal een forum worden geopend met de tekst 'Hier is hoe je het doet, kijk op deze link', "zegt hij. Klik op de link en het is dood. Hij stierf waarschijnlijk aan 10-jaren.

Planet X3 is gepland voor mei 2019 en is eigenlijk een vervolg op Planet X2, die vorig jaar ... Commodore 64.

Reacties

antwoorden