La Warner Bros publiceerde gisteren een mobiel spel gebaseerd op de serie Westworld van HBO. Men zou er niet veel aandacht aan schenken, ware het niet dat de lancering van het spel werd gevolgd door een rechtszaak Bethesda, waarin staat dat het spel "een flagrante kopie is van Fallout Shelter".

De klacht, beschikbaar via Veelhoek, stelt dat Westworld "hetzelfde spelontwerp, artistieke stijl, animaties, functies en andere spelelementen van Fallout Shelter" presenteert. Maar de overeenkomsten zijn meer dan diepgaand. Beide games zijn ontwikkeld door Behavior Interactive en Bethesda beweert dat Warner gedrag heeft ingehuurd om met name het Westworld-spel te ontwikkelen omdat hij Fallout Shelter heeft gemaakt.

Warner Bros. was gebaseerd op het vermogen van Behavior om de code, spelontwerpen en ander intellectueel eigendom van Bethesda te hergebruiken en / of te exploiteren als de basis voor het Westworld-spel. Deze ongeoorloofde kopie en delen hebben Gedrag toegestaan ​​de ontwikkelingscyclus te verminderen, de kosten te verlagen en de time-to-market van het spel te verkorten en een ingebouwd consumentenbestand te besturen dat de spelervaring van Westworld's mobiele spel en de look-and-feel gelijk aan of substantieel vergelijkbaar met Fallout Shelter.

Reacties

antwoorden