De voormalige ontwerper van Game Freak Atsuko Nishida hij legde aan de Japanse krant Yomiuri de oorsprong uit van een van de beroemdste mascottes ter wereld, de pokémon Pikachu.

Mensen hebben gemerkt dat, na verloop van tijd, Pikachu werd uiteindelijk uitgedund vergeleken met dat wat was zijn oorspronkelijke incarnatie mollige tot een echte muis, wat logisch is, omdat de gele monster, in de Pokedex spellen lijken Rode Pokémon e Groene Pokémon, het was gelabeld als een elektrische muis. We komen er vandaag echter achter dat dit pas gebeurde nadat Nishida het oorspronkelijk had ontworpen. Hier is wat de ontwerper Yomiuri vertelde in een post vertaald door Kotaku:

In die tijd was hij een eekhoorn, dus ik wilde dat het personage gezwollen wangen had. De staarten van eekhoorns zijn leuk (dus ik wilde dat het een staart had). Ik wilde echter dat het personage een flitselement had, dus maakte ik het als een bliksemflits.

Nishida legt ook uit dat de iconische wangen van de Pokemon gebaseerd waren op de manier waarop een eekhoorn zijn mond met voedsel vult door zijn wangen uit te zetten, net zoals Pikachu dat doet met elektriciteit. De oprichter van Game Freak Satoshi Tajiri nam de naam Pikachu en classificeerde de Pokemon als een muis, waardoor het het beroemde elektrische knaagdier in de wereld is.

Reacties

antwoorden