Tegen het einde van dit jaar had het gepubliceerd moeten zijn Anthem. Een rapport van Kotaku van vorige week had al een mogelijk uitstel van de titel aangekondigd, omdat volgens de anonieme bronnen van de site het doel "onrealistisch" was en het spel feitelijk niet beschikbaar zou zijn tot het begin van de 2019.

Vandaag Electronic Arts heeft de vertraging bevestigd, ook al heeft zij erop aangedrongen dat het niet echt een vertraging is en dat het niet het resultaat is van ontwikkelingsproblemen in Bioware maar gewoon een planning vraag. Er komt een nieuw slagveld aan in oktober en EA CFO, Blake Jorgensen, vertelde het Wall Street Journal dat het bedrijf heeft besloten dat Anthem zou hebben "Krijg meer aandacht als hij in een rustigere tijd naar buiten kwam".

Het rapport van Kotaku maakte de situatie in Bioware zeer verontrustend, maar de verklaring van Jorgensen past goed bij de recente ervaringen van EA. Titanfall 2, uitgebracht in 2016, is een uitzonderlijke FPS maar kon ondanks de multiplatform niet worden gestart, in tegenstelling tot de eerste. Deze fout is te wijten aan de onverklaarbare beslissing om de titel tussen te publiceren Battlefield 1 e Call of Duty: Infinite Warfare.

Het lijdt geen twijfel dat Bioware Anthem nodig heeft om een ​​succes te worden, dus dit kan een geval van zijn "Les geleerd". In elk geval is maar één ding zeker: Anthem zal niet beschikbaar zijn tot 2019.

De aankondiging van het herprogrammeren van Anthem geeft ook bevestiging van de komst van een nieuw slagveld aan het einde van het jaar.

Reacties

antwoorden