Na de vele controverses die hen beïnvloedden micro-transacties, de Playsaurus-studio besloot ze in de steek te laten Clicker Heroes 2, een vervolg op de beroemde gratis RPG-game.

De reden voor deze keuze is ethiek. Veel spelers, bijgenaamd "walvissen", hebben duizenden dollars uitgegeven aan het spel om robijnen te kopen, de valuta in de game.

"Ik kan alleen maar hopen dat deze mensen het zich kunnen veroorloven en dat ze het hebben gedaan om ons te steunen, en niet omdat ze het slachtoffer zijn van een afhankelijkheid. Helaas ben ik bang dat dit niet het geval is, "zei de ontwikkelaar.

We willen het geld niet als ze afkomstig zijn van iemand die beweert ze te hebben uitgegeven, omdat het hun leven aanzienlijk slechter maakte. We willen geen gebruik maken van de spelers die hun afhankelijkheid ontkennen. En daar is het meeste van de free-to-play op gebaseerd. Iedereen in de industrie lijkt te willen rationaliseren door de schuld te verschuiven, ervan uitgaande dat de slachtoffers zich bewust zijn van hun toestand. Mensen kunnen hun eigen beslissingen nemen, toch? Het lijkt mij echter niet goed. Hoewel maar heel weinig van onze spelers klaagden, leek het mij verkeerd toen we dit begonnen te doen en het lijkt er nog steeds op. "

Clicker Heroes 2 komt uit in de 2018 en kost 30 $.

Reacties

antwoorden